Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού για την ανάληψη, από την Ελλάδα και την ΟΧΕ, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων Ανδρών του 2021

Δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού για την ανάληψη, από την Ελλάδα και την ΟΧΕ, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων Ανδρών του 2021


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 11 Νοεμβρίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση του γγΑ Ιούλιου Συναδινού για την ανάληψη, από την Ελλάδα και την ΟΧΕ, του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Χάντμπολ Νέων Ανδρών του 2021

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Χάντμπολ στο συνέδριό της, που πραγματοποιήθηκε στην Ατάλλεια της Τουρκίας, εμπιστεύθηκε ομόφωνα στη χώρα μας και στην Ελληνική Ομοσπονδία Χειροσφαίρησης τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών κάτω των 19 ετών του 2021, στην Αθήνα.

Μετά από πολλούς μήνες μεθοδικής δουλειάς της ΟΧΕ και συντονισμού με την πολιτεία και την ΓΓΑ και γενικά μετά από πολλά χρόνια απουσίας, ανατίθεται στην Ελληνική χειροσφαίρηση διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας. Παράλληλα, με την αρωγή της ΓΓΑ, θα διεξαχθεί επιστημονικό προπονητικό σεμινάριο για το σύγχρονο χάντμπολ.  
Αξίζουν συγχαρητήρια στην ΟΧΕ για την πετυχημένη προσπάθεια, για τον στρατηγικό της αναπτυξιακό σχεδιασμό, με το βλέμα στο αύριο του ελληνικού χάντμπολ και τις νέες γενιές, για την αθλητική της φιλοσοφία, για το κοινωνικό της έργο. Καλώ όλες τις ομοσπονδίες να ακολουθήσουν παρόμοιο δρόμο.
Αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα θα βρει το ελληνικό χάντμπολ, όπως και ολόκληρο τον ελληνικό αθλητισμό σε πλήρη ανάπτυξη. Έχοντας μπει σε νέα δυναμική, με νέα υγιή φιλοσοφία για τον αθλητισμό - κοινωνικό δικαίωμα για όλους, μακρυά από τις σκιές του παρελθόντος.
Στην Ελλάδα της κρίσης ο αθλητισμός αποτέλεσε στήριγμα των νέων ανθρώπων, στοιχείο κοινωνικής αναφοράς, συνοχής και αλληλεγγύης. Στη μεταμνημονιακή Ελλάδα ο αθλητισμός πρέπει να είναι εργαλείο κοινωνικής ανάπτυξης, ενσωμάτωσης, σεβασμού στη διαφορετικότητα.
Η αθλητική ηγεσία στέκεται αρωγός σε κάθε υγιή προσπάθεια. Προχωρά από κοινού με τους αθλητικούς φορείς, με σχέδιο τετραετίας, χωρίς υπερβολές αλλά με διαφάνεια και σεβασμό σε κάθε ένα ευρώ που παράγεται από τον κόπο των φορολογούμενων. Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες στη Πάτρα, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας στα Ιωάννινα και τώρα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χάντμπολ. Υλοποιούμε με συνέπεια τον στρατηγικό μας σχεδιασμό, ανακτούμε το κύρος και τη θέση της χώρας στο διεθνές αθλητικό στερέωμα.     

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ