Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Εορταστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE

Εορταστική εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος #BEACTIVE

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο απολογισμός των δράσεων του #BΕACTIVE για την Ελλάδα για το 2017 αλλά και το πρόγραμμα για το 2018 παρουσιάστηκαν σήμερα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε ειδική εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη αλλά και των πρεσβειρών του ελληνικού προγράμματος Κέλλυς Λουφάκη, Καλλιόπης Βέττα, Βίκυς Τσίκλη, Ειρήνης Μανδραβέλη και Έφης Σφυρή.
Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι συνεργαζόμενοι φορείς (αθλητικές ομοσπονδίες, Δήμοι, Περιφέρεια, ΟΠΑΠ, Super league κ.α.) του ευρωπαϊκού προγράμματος οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχημένη υλοποίηση του, ενώ προβλήθηκε ειδικό βίντεο με αποσπάσματα από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος αγκάλιασε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη χώρα μας και μάλιστα τη φετινή σεζόν, όπως ανέφερε και ο εθνικός συντονιστής του #BEACTIVE Hellas Διονύσης Καρακάσης οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τις 55.000 στις συνολικά 250 δράσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα.
Μεγάλης απήχησης έτυχαν οι κεντρικές εκδηλώσεις «Αθλητισμός στο Αττικό Άλσος» που διοργανώθηκε με τη βοήθεια των γυμναστών και προπονητών του Αθλητικού Πάρκου, το Φεστιβάλ Γυμναστικής για Όλους «Ego and All» που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία στο ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Μαίρη Αρώνη» και η εκδήλωση «40 χρόνια Χειροσφαίριση στην Ελλάδα και συνεχίζουμε» που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής στο Πεδίον του Άρεως.      

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε:
«Είμαι πολύ χαρούμενος που το πρόγραμμα #BEACTIVE μεγαλώνει και αγκαλιάζεται όλο και περισσότερο από τους Έλληνες πολίτες. Έχουμε πολλά πράγματα να κάνουμε ακόμη, αλλά η δουλειά που γίνεται και με τη σοβαρότητα που γίνεται μας κάνουν μόνο πιο αισιόδοξους για το μέλλον.
Προφανώς ο τρόπος που λειτουργούμε στο #BEACTIVE μπορεί να γίνει ο οδηγός για το πως θα μπορέσουμε να διεκδικήσουμε ακόμη περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα και να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Επομένως τη σημερινή γιορτή δεν θα ήθελα να τη δω μόνο ως μια αποτίμηση της περσινής χρονιάς και μια βράβευση της καλής δουλειάς που έγινε πέρυσι αλλά ως το εναρκτήριο λάκτισμα για τα ακόμα καλύτερα που θα γίνουν του χρόνου.
Να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της ΓΓΑ για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει, πράγμα που σημαίνει ότι όσο ανεβαίνει ο πήχης τόσο ανεβαίνουν και οι προσδοκίες. Είμαι σίγουρος ότι θα ανταπεξέλθουμε και του χρόνου τέτοιο καιρό θα είμαστε ακόμα πιο περήφανοι, όταν θα κάνουμε την επόμενη γιορτή μας.
Σας ευχαριστώ πολύ για την πολύτιμη βοήθειά σας, συγχαρητήρια σε όλους σας και νομίζω ότι το μέλλον μόνο καλύτερο μπορεί να είναι».
 
Τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού και Πρόεδρο της επιτροπής του προγράμματος #BEACTIVE HELLAS Ιούλιο Συναδινό, εκπροσώπησε ο δικηγόρος-ειδικός σύμβουλος του Γιώργος Καλούδης, ο οποίος είπε:

«Είναι πολύ σημαντικό ότι στο φετινό πρόγραμμα επετεύχθη από κοινού η συμμετοχή ατόμων με αναπηρία και αρτιμελών σε δράσεις που δεν είχαν μόνο αθλητικό χαρακτήρα, αλλά κοινωνικό, βιωματικό και διαδραστικό. Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει τον κόσμο πιο κοντά στα αθλήματα και να αναπτυχθεί ο αθλητισμός ως μέσο άρσης κοινωνικών αποκλεισμών».

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο αργυρός Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος με μεγάλη χαρά απεδέχθη να ενισχύσει την ομάδα των πρεσβευτών #BEACTIVE  HELLAS.

*Φωτογραφίες από την εκδήλωση μπορείτε να προμηθευτείτε από το www.intime.gr (Αρχείο, Δελτία Τύπου).
1850821 1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ