Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός γγΑ Ι. Συναδινού στην SPORTEXPO

Χαιρετισμός γγΑ Ι. Συναδινού στην SPORTEXPO

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιου Συναδινού στα εγκαίνια της 3ης Διεθνούς Αθλητικής Έκθεσης στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
«Είναι ιδιαίτερη η χαρά της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, που για μια ακόμα χρονιά διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη αυτή η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.
Η SPORTEXPO μια διοργάνωση θεσμός, έχει καταστεί πλέον στη συνείδηση ολόκληρης της αθλητικής και όχι μόνο κοινωνίας, ως κορυφαίο γεγονός που απευθύνεται σε οποιονδήποτε ασκεί αθλητική δραστηριότητα. 
Επιχειρούμε εδώ και τρία χρόνια να προσδώσουμε στην SPORTEXPO τον χαρακτήρα ενός σημαντικού αναπτυξιακού εργαλείου, που κινητοποιεί την κοινωνία και την οικονομία της Μακεδονίας και της Θεσσαλονίκης ιδιαίτερα, ενός κινητήριου μοχλού που συμβάλλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, φέρνει πιο κοντά τις αθλητικές οργανώσεις με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μπολιάζει τους πολίτες με την ιδέα της φυσικής άσκησης, του υγιεινού τρόπου ζωής, του φίλαθλου πνεύματος και της συνεργασίας.
Επιχειρούμε κάθε χρόνο να προσδίδουμε στην SPORTEXPO νέα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Νέες καινοτόμες δραστηριότητες και παρουσιάσεις. Να γίνει ακόμα πιο ελκυστική, με διαδραστικότητα και συμμετοχή. Άλλωστε ο αθλητισμός και η φυσική άσκηση προϋποθέτουν την ατομική και συλλογική συμμετοχή και αναδεικνύουν ακόμα περισσότερο τα ευεργετήματά της όταν διεξάγεται σε μια πόλη αθλητικά ζωντανή, σε μια πόλη με αθλητική ταυτότητα.
Δεν είναι τυχαίο ότι η SPORTEXPO, συνδυάζεται με τον Αλεξάνδρειο Δρόμο, τον Μαραθώνιο Δρόμο μια άλλη γιορτή που επίσης σηματοδοτεί την αθλητική Θεσσαλονίκη και κινητοποιεί χιλιάδες ανθρώπων από ολόκληρη τη χώρα και το εξωτερικό. Μάλιστα με συμφωνία που υπέγραψε σήμερα ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδης η SPORTEXPO της επόμενης χρονιάς 2019 θα συνδιοργανωθεί με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού και θα αποκτήσει διεθνή χαρακτήρα.
Φέτος έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στην SPORTEXPO μια πλειάδα Εθνικών Αθλητικών Ομοσπονδιών, δίνοντας ένα άλλο χρώμα και ποιότητα στη γιορτή μας. Τους δίνεται υπό την αιγίδα της ΓΓΑ να παρουσιάσουν το έργο τους, να γνωριστούν με τον κόσμο. Η ΓΓΑ είναι η γέφυρα, ο επιτελικός φορέας για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη και επιχειρεί συστηματικά να παροτρύνει και να διευκολύνει τις αθλητικές ομοσπονδίες, ούτως ώστε να διευρύνουν τους ορίζοντες των δραστηριοτήτων τους, από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Χαιρόμαστε πολύ και τις ευχαριστούμε που ανταποκρίθηκαν. 
Το 2018 θα βρει την Ελλάδα στη πορεία προς την έξοδο από τα μνημόνια και τις επιτροπείες. Ο αθλητισμός αποτελεί τον καθρέπτη της κοινωνίας. Ο Ελληνικός Αθλητισμός θα αποτελέσει οδηγό σε αυτή την κατεύθυνση. Στη κατεύθυνση της ανάπτυξης, των σημαντικών τομών και των ποιοτικών αλλαγών. Θα προχωρήσει ο ελληνικός αθλητισμός με σύγχρονους όρους, με νέους θεσμούς συμμετοχής, με κανόνες. Η SPORTEXPO ήδη συμβάλλει σε αυτό». 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ