Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ο Ι. Συναδινός στο Στρασβούργο για τη 12η Σύσκεψη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό-EPAS

Ο Ι. Συναδινός στο Στρασβούργο για τη 12η Σύσκεψη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό-EPAS


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο γ.γ.Α. Ι. Συναδινός στη 12η Σύσκεψη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό - EPAS, του Συμβουλίου της Ευρώπης

Διεξάγεται στο Στρασβούργο η 12η Σύσκεψη της Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό - EPAS, του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία η χώρα μας εκπροσωπείται από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό.
Τα βασικά θέματα της σύσκεψης είναι: ¨Οι φραγμοί στη διαφθορά και η προώθηση της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό¨ καθώς και η ¨Υποστήριξη της διαφορετικότητας και η μάχη ενάντια στις διακρίσεις στον αθλητισμό¨.
Η Ελληνική πλευρά προωθεί ιδιαίτερα τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον αθλητισμό, της σεξουαλικής παρενόχλησης, του αποκλεισμού, της ενσωμάτωσης προσφύγων και μεταναστών μέσω του αθλητισμού, των δικαιωμάτων του παιδιού και των αθλητικών αξιών, της καταπολέμησης της βίας, του ντόπινγκ και της χειραγώγησης στον αθλητισμό.
Παράλληλα στα πλαίσια της σύσκεψης θα διεξαχθεί ειδική συνεδρίαση για την προετοιμασία της Συνόδου των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρώπης, που είναι προγραμματισμένη για τον Οκτώβριο του 2018, στο Τμπιλίσι της Γεωργίας.
Όπως είναι γνωστό από την προηγούμενη Σύνοδο Υπουργών Αθλητισμού της Ε.Ε., ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας Γιώργος Βασιλειάδης είχε θέσει προς συζήτηση το θέμα της διάσπασης του Ευρωπαϊκού Μπάσκετ και των σχέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της FIBA και της Euroleague, ένα θέμα κομβικό για την εξέλιξη του ευρωπαϊκού αθλητισμού. Ο Γ.Γ.Α. θα ξαναθέσει το ζήτημα με σκοπό να υπάρξει μια ολοκληρωμένη και ξεκάθαρη ευρωπαϊκή προσέγγιση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ