Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΓΓΑ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ASPIRE

Εκπαιδευτική Ημερίδα της ΓΓΑ για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ASPIRE

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού διοργανώνει Εκπαιδευτική Ημερίδα για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ASPIRE την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 9:00-17:00 στο Ολυμπιακό Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ (αίθουσα Τύπου).
 
Το ASPIRE (Activity, Sport and Play for the inclusion of Refugees in Europe) είναι ένα επιδοτούμενο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά στην προσαρμογή και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών μέσω του αθλητισμού. 
 
Η χώρα μας με φορέα υλοποίησης τη ΓΓΑ συμμετέχει μαζί με το Συμβούλιο της Ευρώπης και 15 ακόμη οργανισμούς από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες στην ενημέρωση και στην ανάπτυξη του Προγράμματος Aspire.
 
Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση αθλητικών οργανισμών, φορέων και συλλόγων για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών και υιοθέτησης αθλητικό-κοινωνικής πολιτικής και κουλτούρας προκειμένου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες να νιώσουν ευπρόσδεκτοι στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες, τα αθλητικά σωματεία και να ενταχθούν –μέσω του αθλητισμού- ευκολότερα στην κοινωνική ζωή του τόπου. 
 
Σε ό,τι αφορά στο επιστημονικό μέρος του προγράμματος, έχει συνταχθεί από ομάδα εμπειρογνωμόνων ένα Πρότυπο Εγχειρίδιο Κατάρτισης (ASPIRE Training Module) το οποίο είναι βασισμένο στη διεθνή βιβλιογραφία και περιλαμβάνει πολλά, αναλυτικά και ενδιαφέροντα στοιχεία για 4 διαφορετικά κεφάλαια: α) Μετανάστευση, β) Διαπολιτισμικός διάλογος, γ) Προσωπικές προκλήσεις προσφύγων και μεταναστών και δ) Προσβάσιμοι Αθλητικοί Οργανισμοί. 
 
Στην Eκπαιδευτική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Aspire, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Γενικός Γραμματέας Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλάπας, η Ειδική Γραμματέας Επικοινωνιακής Διαχείρισης Κρίσεων Φωτεινή Παντιώρα, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Μανώλης Κολυμπάδης, o επικεφαλής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης Ελλάδας (ΔΟΜ) Gianlouca Rocco, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και μέλος του Δ.Σ. Αναστασία Γκούφα.
 
Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, παρουσιάσεις από αθλητικούς εμπειρογνώμονες που έχουν διδάξει και ολοκληρώσει μελέτες σχετικά με τους πρόσφυγες και τη συμβολή του αθλητισμού στην ποιότητα ζωής τους, καθώς και ολιγόλεπτα βίντεο από αθλητικές δραστηριότητες προσφύγων.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

ASPIRE Πρόσκληση Εκπαιδευτικής Ημερίδας

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ