Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Παγκόσμιο Συνέδριο του WADA ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο γγΑ

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο του WADA ο Υφυπουργός Αθλητισμού και ο γγΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 4 Νοεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στο Κατοβίτσε της Πολωνίας, για το Παγκόσμιο Συνέδριο του World Anti-Doping Agency (WADA) από 5 έως 7 Νοεμβρίου, βρίσκεται ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Μαζί του και ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, αλλά και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμισης του Ντόπινγκ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης.
Με την πεποίθηση, μάλιστα, ότι σύντομα θα πιστοποιηθεί εκ νέου το «Εργαστήριο Ελέγχου Ντόπινγκ ΟΑΚΑ», θα πραγματοποιηθεί συνάντηση αύριο Τρίτη, στο περιθώριο του συνεδρίου, με τους αξιωματούχους της WADA Sebastian Gillot και Rene Bouchard. Θα τους παρατεθούν τα βήματα προόδου του τελευταίου τριμήνου, όπως η έκδοση της ΚΥΑ για την «Μεταφορά αρμοδιότητας και εργαστηρίου αντιντόπινγκ στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε Δημόκριτος», η δρομολόγηση της πίστωσης των 2 εκατομμυρίων από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας και των προμηθειών των νέων, εξελιγμένων μηχανημάτων, παράλληλα με την περαιτέρω στελέχωση με εξειδικευμένο προσωπικό, αλλά και οι δράσεις αναβάθμισης του ΕΣΚΑΝ.
Ο κ. Αυγενάκης είναι προγραμματισμένο να παρέμβει στις εργασίες του Παγκοσμίου Συνεδρίου το πρωί της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, στην θεματική ενότητα για τον Παγκόσμιο Κώδικα Αντί-Ντόπινγκ.
Στα θέματα του Συνεδρίου του WADA περιλαμβάνονται ακόμα η Πρόοδος την τελευταία 20ετία και ο Σχεδιασμός για το Μέλλον, τα Προγράμματα Εκπαίδευσης για Καθαρό Αθλητισμό, τα Δικαιώματα των Αθλητών, τα Διεθνή Στάνταρ της Λίστας Απαγορευμένων Ουσιών και Μεθόδων, οι Προϋποθέσεις των Εργαστηρίων κ.ά.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ