Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της Super League 1

Συνάντηση Λ. Αυγενάκη με αντιπροσωπεία της Super League 1

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League 1 είχε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης. Η συνάντηση ήταν συνέχεια εκείνης της 8ης Νοεμβρίου, η οποία είχε πραγματοποιηθεί ύστερα από αίτημα της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος, προκειμένου να εκθέσει και κατόπιν να καταθέσει από την πλευρά της μια ρεαλιστική και υπεύθυνη πρόταση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων, τις μετακινήσεις οπαδών και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.
Στη σημερινή σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικότερα τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις μετακινήσεις οπαδών και τη λειτουργία των λεσχών, επί των προτάσεων της λίγκας και εντός των προσεχών εβδομάδων θα κατατεθεί από τον Συνεταιρισμό ολοκληρωμένο πλάνο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Μηνάς Λυσάνδρου (πρόεδρος Super League), Γιάννης Οικονομάκης (νομικός σύμβουλος της Super League), Αχιλλέας Μαυρομάτης (ΠΑΕ ΠΑΟΚ), Κώστας Καραπαπάς (ΠΑΕ Ολυμπιακός), Γιώργος Σαμαράς (ΠΑΕ ΟΦΗ), Κάτια Κοξένογλου (ΠΑΕ Ατρόμητος), Αλκιβιάδης Παπαντωνίου (ΠΑΕ Παναθηναϊκός), Παναγιώτης Μπιλίρης (ΠΑΕ Άρης), Αχιλλέας Τσιχτής (πρόεδρος ΔΕΑΒ) και εκπρόσωποι της Υ/Δ Αθλητικής Βίας.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος της Super League 1 Μηνάς Λυσάνδρου δήλωσε:
«Ήταν μια συνάντηση εποικοδομητική και χρήσιμη. Μέχρι στιγμής έχει αποδειχθεί ότι οι συναντήσεις δεν είναι μόνο θεσμικές, θεωρητικές αλλά έχουν και αποτέλεσμα. Με την ευκαιρία θα πρέπει να αναγνωρίσουμε και εγώ προσωπικά να ευχαριστήσω για λογαριασμό και  των 14 ομάδων της Σούπερ Λιγκ αλλά και όλου του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, τον κ. Αυγενάκη και τον κ. Σταϊκούρα για την κίνηση της κυβέρνησης να αποδεχθεί το πάγιο αίτημα μας για μία καλύτερη φορολογική κατάσταση στη χώρα, αναφορικά με τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.
 Αυτό αποτελεί μια ένδειξη ότι μέσα από τη συζήτηση μπορούμε να καταλήγουμε σε κάποιες κοινές συνισταμένες που οδηγούν στον εξορθολογισμό του νομικού αλλά και του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου.
Και σήμερα με θέμα γενικώς τον αθλητικό νόμο αλλά και ειδικώς  το κομμάτι που αφορά τις μετακινήσεις των οπαδών αλλά και τις λέσχες φιλάθλων, προχωρήσαμε λίγο ακόμη και είμαστε αρκετά κοντά ώστε από τη δικιά μας πλευρά, ως Σούπερ Λιγκ να καταθέσουμε κάποιες προτάσεις οι οποίες όπως είπα και πριν θα οδηγήσουν στον εξορθολογισμό του πραγματικού περιβάλλοντος του ποδοσφαίρου.
Δεν είναι κρυφή η ατζέντα, υπάρχει διαφάνεια και ξεκάθαρο πλαίσιο. Οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων αλλά και οι δικές μας προτάσεις θα ολοκληρωθούν άμεσα και σε χρονοδιαγράμματα που έχουμε θέσει από κοινού με τον Υφυπουργό. Τώρα η νομοθετική διαδικασία είναι κάτι ευρύτερο το οποίο δεν ξέρω από ποιον εξαρτάται, αλλά σίγουρα είμαστε σε μία συνεννόηση για να τελειώνουμε τη συζήτηση άμεσα. Υπάρχει μια ανταλλαγή απόψεων αλλά αν είναι να το σχηματοποιήσουμε, προφανώς το υπουργείο περιμένει τις προτάσεις μας. Το φορολογικό πάντως, έχει λυθεί με πάρα πολύ καλό τρόπο».
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από την πλευρά του επισήμανε:
«Ευχαριστώ τον κ. Λυσάνδρου για τις ευχές και για τη συνεργασία, η οποία φαίνεται ότι αποδίδει. Τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια, για την αναγνώριση της καλής και αποτελεσματικής συνεργασίας που είχαμε και με το επιτελείο του Υπουργείου Οικονομικών και με τον κ. Σταϊκούρα και έτσι έχουμε υλοποιήσει ένα από τα πάγια αιτήματα που είχαν τεθεί στο τραπέζι το προηγούμενο διάστημα.
 Από κει κα πέρα, συναντήσεις όπως η σημερινή θα συνεχιστούν, διότι μας ενδιαφέρει να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για ένα καλό ποιοτικό ελληνικό ποδόσφαιρο και πάνω σε αυτή την κατεύθυνση, τι πιο φυσικό, να μιλάς με τους ανθρώπους που η ζωή τους ο χρόνος τους είναι αφιερωμένος σε αυτό.
Γι αυτό  το λόγο και συνεργαζόμαστε με ανοιχτά χαρτιά και υλοποιούμε βήμα- βήμα το πλαίσιο τόσο για τις λέσχες, τις μετακινήσεις φιλάθλων αλλά και για άλλα ζητήματα τα οποία εκ των πραγμάτων μας αφορούν και θα εμπεριέχονται μέσα στο νέο αθλητικό νόμο, που θα φέρουμε το επόμενο διάστημα στη Βουλή». 

78285145 2729884040589225 9014318188803915776 n

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ