Mon29042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Συνάντηση Στ. Κοντονή με εκπροσώπους της Super League

Συνάντηση Στ. Κοντονή με εκπροσώπους της Super League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 18 Αυγούστου 2015


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στη συνάντηση Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Σταύρου Κοντονή με τους εκπροσώπους των ομάδων που συμμετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, διαπιστώθηκε καταρχήν η ουσιαστική πρόοδος που έχει επέλθει στις προετοιμασίες λειτουργίας, για πρώτη φορά, του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και των συστημάτων εποπτείας των γηπέδων.

Εκ μέρους του προέδρου της Super league είχε υποβληθεί το αίτημα μιας μικρής παράτασης περίπου 15 ημερών, για την επίσημη έναρξη εφαρμογής του νέου αυτού πλαισίου, προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί πλήρως και σε όλα τα γήπεδα της Super league οι διαδικασίες σύνδεσης με το κεντρικό σύστημα, όπως επίσης και οι απαιτούμενοι έλεγχοι. Το αίτημα αντιμετωπίζεται θετικά από τον Υφυπουργό, δεδομένου μάλιστα ότι παρασχέθηκε η διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να τεθεί ξανά οποιοδήποτε ζήτημα παράτασης.

Με την ευκαιρία διευκρινίστηκε ότι εντός δύο περίπου μηνών, δεν θα υπάρχει καμία εκκρεμότητα και σε σχέση με τη λειτουργία των μεταλλικών κατασκευών μεμονωμένης εισόδου φιλάθλων στα γήπεδα (τουρνικέ).   

Σε ο,τι αφορά, τέλος, το ζήτημα της στελέχωσης του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ από τακτικούς δικαστές, που ήταν το κύριο θέμα της συνάντησης, ο κ. Κοντονής ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση είναι ανυποχώρητη σε αυτό το ζήτημα, το οποίο δεν μπορεί να μπει σε καμία απολύτως διαπραγμάτευση. Σε κάθε περίπτωση, έγινε απολύτως κατανοητό από όλους ότι εφόσον δεν υπάρξει εναρμόνιση με το νόμο και συγκρότηση του συγκεκριμένου δικαιοδοτικού οργάνου από τακτικούς δικαστές, θα υπάρξει άμεσα επιβολή αυστηρότατων κυρώσεων με σοβαρότατες συνέπειες για το ελληνικό ποδόσφαιρο και, φυσικά, για τους πρεσβευτές του στην Ευρώπη. Η Πολιτεία καταβάλει κάθε προσπάθεια για στήριξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν πρόκειται όμως επουδενί να δεχτεί τη μη εφαρμογή των νόμων.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ