Mon29042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Εκκινεί η διαδικασία δημιουργίας ενιαίου Κώδικα Αθλητικού Δικαίου, με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό από το 1999 έως και σήμερα

Εκκινεί η διαδικασία δημιουργίας ενιαίου Κώδικα Αθλητικού Δικαίου, με την κωδικοποίηση της νομοθεσίας για τον αθλητισμό από το 1999 έως και σήμερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 15 Σεπτεμβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Γ. Βρούτσης: «Μέσα και από εθνικό διάλογο, ο νέος Κώδικας της αθλητικής νομοθεσίας θα αποτελεί πια το βασικότερο εργαλείο βελτίωσης, ακεραιότητας και ανάπτυξης»
 
Έπειτα από συνεργασία του αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση με τον Γενικό Γραμματέα Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων, Στέλιου Κουτνατζή, εκδόθηκε Απόφαση για «Εκκίνηση διαδικασίας νομοθετικής κωδικοποίησης της νομοθεσίας για τον Αθλητισμό».
Πρόκειται για τη δημιουργία ενιαίου Κώδικα Αθλητικού Δικαίου, ο οποίος θα έχει ως κορμό του τον αθλητικό νόμο, δηλαδή τον 2725/1999, όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα, μετά από τις δεκάδες τροποποιήσεις/βελτιώσεις, οι οποίες έχουν προστεθεί στην 25ετία που έχει παρέλθει από την ψήφισή του.
Ο ενιαίος Κώδικας Αθλητικού Δικαίου θα περιλαμβάνει επιπλέον και όποιες άλλες διατάξεις βρίσκονται διάσπαρτες σε άλλους νόμους, οι  οποίες ρυθμίζουν αθλητικά ζητήματα ή έχουν αθλητικό ενδιαφέρον.
Η κωδικοποίηση του δικαίου –εν προκειμένου και του αθλητικού- αποτελεί πρακτική καλής νομοθέτησης, που συντείνει στην πραγμάτωση της αρχής της ασφάλειας του δικαίου, ως ειδικότερης έκφρασης της αρχής του κράτους δικαίου.
Η κωδικοποίηση της νομοθεσίας έχει ως αναφορά της το άρθρο 76 παρ. 6 και 7 του Συντάγματος.
Ο κ. Βρούτσης τόνισε σχετικά:
«Ο νέος ενιαίος κώδικας του δίκαιου για τον αθλητισμό αποτελεί όχι μία τυπική, αλλά μία ουσιαστική μεταρρύθμιση!
Η συντεταγμένη διαδικασία που θα ακολουθήσουμε για την κωδικοποίηση της αθλητικής νομοθεσίας, μετά από 25 χρόνια, θα εμπλουτιστεί και με ιδέες, απόψεις και προτάσεις από την αθλητική κοινωνία. Μέσα από εθνικό διάλογο θα αφουγκραστούμε όλες τις νέες, σύγχρονες τάσεις και όσα απαιτούνται για να συμβαδίζουμε με το σήμερα και το αύριο.
Ταυτόχρονα, έχουν ήδη συσταθεί Ομάδες Εργασίας στο Υπουργείο Αθλητισμού και επανεξετάζουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο σε κρίσιμες περιοχές του αθλητικού νόμου. 
Στο τέλος όλης αυτής της διαδικασίας φιλοδοξούμε να είναι ο νέος ενιαίος κώδικας της αθλητικής νομοθεσίας προϊόν διαβούλευσης, συνεννόησης, και ενδελεχούς νομικής επεξεργασίας. Να αποτελεί πια το βασικότερο εργαλείο βελτίωσης, ακεραιότητας και ανάπτυξης που τόσο ανάγκη έχει το αθλητικό οικοδόμημα της χώρας μας».
 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ