Sat27042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. Βρούτσης: «Διαθέτουμε άμεσα 1 εκατ. για να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του Καυτανζογλείου, ώστε να δέχεται και θεατές, αλλά και να συντηρηθούν οι η/μ εγκαταστάσεις του»

Γ. Βρούτσης: «Διαθέτουμε άμεσα 1 εκατ. για να εκδοθεί το πιστοποιητικό πυροπροστασίας του Καυτανζογλείου, ώστε να δέχεται και θεατές, αλλά και να συντηρηθούν οι η/μ εγκαταστάσεις του»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 5 Οκτωβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα έχει συντελεστεί η πλήρης λειτουργική αναβάθμισή του Σταδίου, όπως τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού στη Βουλή
 
Στην άμεση διάθεση 1.000.000€ για τη συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και την υλοποίηση της Μελέτης πυρόσβεσης/ πυροπροστασίας, ώστε οι υφιστάμενες εγκαταστάσεις πυρασφάλειας να αποκτήσουν σύγχρονη πιστοποίηση, στην αύξηση του ετήσιου προϋπολογισμού της κατηγορίας Μεταβιβάσεων του Υπουργείου Αθλητισμού κατά 13.500.000€, για την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών εγκαταστάσεων και στις άλλες ενέργειες που ήδη εκτελούνται στο Καυτανζόγλειο, προκειμένου το Στάδιο να αποκτήσει έως το προσεχές καλοκαίρι κανονική –και όχι προσωρινή- άδεια λειτουργίας, αναφέρθηκε αναλυτικά ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή.
 
Ο κ. Βρούτσης επισήμανε ότι το Καυτανζόγλειο διαθέτει:
* νομιμοποίηση και οικοδομικές άδειες για το σύνολο των εγκαταστάσεων,
* έγκριση περιβαλλοντικών όρων και 
* άδειες λειτουργίας σε ισχύ: 
> για τις εγκαταστάσεις του βοηθητικού σταδίου (προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου στίβου και ποδοσφαίρου με έως 800 θεατές),
> για το προπονητήριο ρίψεων (προπονήσεις και αγώνες των αθλημάτων ρίψεων στίβου),
> για το κλειστό προπονητήριο (ανάγκες Ολυμπιακής προετοιμασίας των αθλητών υψηλών επιδόσεων που φιλοξενούνται στους ξενώνες του Σταδίου και των αθλητών που εντάσσονται στον σχεδιασμό του ΣΕΓΑΣ 2022-2024),
> για το Κεντρικό Στάδιο, όπου μπορούν να διεξάγονται προπονήσεις και αγώνες ποδοσφαίρου και αγωνισμάτων στίβου, άνευ θεατών, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού πυρασφάλειας και πυροπροστασίας (διαθέτει εγκαταστάσεις πυρόσβεσης και πυροπροστασίας, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Μελέτη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Σεπτεμβρίου 2004, χωρίς όμως τη σχετική πιστοποίηση).
 
Έχει ήδη ανατεθεί η εκπόνηση των τροποποιητικών Μελετών πυροπροστασίας, σύμφωνα με την υφιστάμενη σήμερα κατάσταση και τις προδιαγραφές της κείμενης νομοθεσίας, να συνταχθούν τα Τεύχη Δημοπράτησης των αναγκαίων έργων και να ολοκληρωθούν στο πρώτο εξάμηνο του 2024.
Επιπλέον, οι Η/Μ εγκαταστάσεις ελέγχθηκαν αρμοδίως κατά το διάστημα Μαρτίου - Μαΐου 2023. Η αναλυτική έκθεση με τις προτεινόμενες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των Η/Μ εγκαταστάσεων οδηγεί σε δημοπράτηση του Έργου.
Σε ότι αφορά στην Στατική Επάρκεια του Καυτανζογλείου, ο Υπουργός υπογράμμισε πως έγινε αυτοψία από ειδικευμένο ιδιώτη μηχανικό και έχει κατατεθεί σχετική τεχνική έκθεση στις 25/02/2022 όπου αναφέρεται αναφέρεται ότι το κτήριο «δεν είναι επικίνδυνο και άκυρο για χρήση».
Παρ’ όλα αυτά, ανατίθεται εκ νέου σε ιδιώτη μηχανικό η έκδοση βεβαίωσης στατικής επάρκειας.
Σε ότι αφορά στην ελλαττωματική υγρομόνωση του Κεντρικού Σταδίου σε μέρος των κερκίδων, έχει επιληφθεί η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Αθλητισμού και η Μελέτη παραδίδεται εντός Οκτωβρίου, ενώ τον επόμενο μήνα, τον Νοέμβριο θα παραδοθεί και η Μελέτη Ενεργειακής Αναβάθμισης όλων των εγκαταστάσεων, που εκπονείται.
Έτσι, μέχρι το καλοκαίρι του 2024 θα έχει συντελεστεί η πλήρης λειτουργική αναβάθμισή του Καυτανζογλείου Σταδίου, για πρώτη φορά μετά τον εκσυγχρονισμό του το 2004.
«Πρώτο μας μέλημα είναι η πιστοποιημένη και ασφαλής λειτουργία του Σταδίου για αθλητές και φιλάθλους» τόνισε ο κ. Βρούτσης, επαναλαμβάνοντας ότι «η ασφάλεια και το δημόσιο συμφέρον για την Κυβέρνησή μας είναι αδιαπραγμάτευτα».
Ο Υπουργός υπενθύμισε την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψε στις 31 Αυγούστου 2023, για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, όπου δεν επιτρέπεται πλέον η διεξαγωγή αγώνων σε κλειστά γυμναστήρια και ανοιχτά γήπεδα άνω των 2.000 θεατών, εάν δεν διαθέτουν πιστοποιητικό πυροπροστασίας και άδεια στατικότητας, όσο και την επείγουσα επιστολή του στις 11 Σεπτεμβρίου προς τα 17 Αθλητικά Κέντρα που εποπτεύει το Υπουργείο Αθλητισμού, όπου ζήτησε να ενημερώσουν αναλυτικά σχετικά με τις εκκρεμότητες, τις προτεραιότητες και τις ανάγκες τεχνικών παρεμβάσεων στις αθλητικές τους εγκαταστάσεις.
«Η ανάπτυξη του αθλητισμού της χώρας μας είναι προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας. Και συνδέεται αποφασιστικά με την προσήλωση μας στην τεχνικές προδιαγραφές των αθλητικών μας εγκαταστάσεων και στην ασφάλεια των αθλητριών και των αθλητών μας. Είναι μόνιμες πυξίδες στις πολιτικές μας αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
 
photo1a 5-10-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ