Sun28042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. Βρούτσης: «Το υπουργείο Αθλητισμού στηρίζει έμπρακτα τον εργασιακό Αθλητισμό με τη διαχρονικά επιτυχημένη παρουσία του σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες»

Γ. Βρούτσης: «Το υπουργείο Αθλητισμού στηρίζει έμπρακτα τον εργασιακό Αθλητισμό με τη διαχρονικά επιτυχημένη παρουσία του σε διεθνείς και εγχώριους αγώνες»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
 
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Πιστή στις διακρίσεις εντός και εκτός Ελλάδος, παρέμεινε η ομάδα του Υπουργείου Αθλητισμού, η οποία άφησε το αποτύπωμά της και στους 11ους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού (29/09-1/10), στέλνοντας το μήνυμα της δια βίου άσκησης μέσω της εργασίας. Ύστερα από την επιτυχημένη παρουσία της στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες εργασιακού Αθλητισμού τον περασμένο Ιούνιο στο Μπορντώ της Γαλλίας, όπου κατέκτησε 12 μετάλλια, ολοκλήρωσε με επιτυχία τη συμμετοχή της και στους πρόσφατους αγώνες, προσθέτοντας στη συλλογή της εννέα ακόμη μετάλλια.
Ο εργασιακός αθλητισμός, ο οποίος αποτελεί προτεραιότητα για την αθλητική πολιτική της χώρας αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση του ποσοστού συμμετοχής στους φετινούς αγώνες κατά 47%, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 
 
«Η ενίσχυση της άσκησης μέσα από τον χώρο εργασίας προσφέρει πολλαπλά οφέλη και ως υπουργείο στηρίζουμε έμπρακτα την ανάπτυξη και προώθηση της μέσω του εργασιακού αθλητισμού», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ τους εργαζομένους της υπηρεσίας για την παρουσία τους διαχρονικά, σε αντίστοιχες διοργανώσεις και για τις σημαντικές διακρίσεις τους. Περισσότερο όμως διότι, με τη συμμετοχή τους στις αθλητικές δράσεις, μεταφέρουν το μήνυμα της αξίας της άσκησης, ανεξαρτήτως ηλικίας και συμβάλουν στην προώθηση του εργασιακού αθλητισμού και της δια βίου άθλησης μέσα στο εργασιακό περιβάλλον».
 
«Ο Αθλητισμός είναι σε κάθε πτυχή της ζωής μας», ανέφερε από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς ο οποίος τιμήθηκε κατά τη διάρκεια της Τελετής Λήξης. Για τη συνεισφορά του στους Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού βραβεύτηκε και ο Τρύφωνας Τριβιζάς, ο οποίος στο κολύμπι, πρωταγωνίστησε κατακτώντας 3 μετάλλια από τα επτά συνολικά που κατέκτησε η ομάδα του Υπουργείου Αθλητισμού. Σημαντικές εξάλλου, διακρίσεις σημείωσαν και οι ομάδες μπάσκετ 3Χ3 και μπόουλινγκ οι οποίες κατέκτησαν από ένα χάλκινο μετάλλιο.   
 
Αναλυτικά τα μετάλλια που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι-αθλητές του Υπουργείου Αθλητισμού:
ΚΟΛΥΜΠΙ: Τρύφωνας Τριβιζάς : 1η θέση 50μ. πρόσθιο, 1η θέση 100 μ. μεικτή ατομική, 2η θέση 50 μ. ελεύθερο, Παναγιώτης Παπαδόγκωνας 1η θέση 50 μ. ελεύθερο, Διονύσης Καρούτζος  3η θέση 50 μ. ελεύθερο, Δήμητρα Δημητροπούλου,   1η θέση 50μ. ελεύθερο, Κωνσταντίνα Μαρινάκου 3η θέση 50μ. πρόσθιο       
ΜΠΑΣΚΕΤ 3 Χ3 (3η θέση): Παναγιώτης Καραβανάς, Δημοσθένης Αγγελόπουλος, Παντελής Μαγκλάρας, Σωτήρης Ζαχαρόπουλος, Αλέξανδρος Χάμος. 
ΜΠΟΟΥΛΙΝΓΚ (3η θέση): Αντώνης Πατενιώτης, Αναστάσιος Μπασιούκας, Σταματική Λεονταράκη, Σοφία Δημητριάδου, Δήμητρα Δημητροπούλου 
 
Οι εργασιακοί αγώνες διοργανώθηκαν από τον Ελληνικό Οργανισμό Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αθλητισμού, ενώ ο συντονισμός και η δημιουργία των ομάδων του Υπουργείου που συμμετείχαν στους αγώνες, υλοποιήθηκε από το Τμήμα Αθλητικού Τουρισμού και Δραστηριοτήτων Αθλητικής Αναψυχής.
 
photo1a 13-10-23
 
 
photo2a 13-10-23
 
photo3a 13-10-23
 
photo8a 13-10-23
 
photo4a 13-10-23
 
 
photo7a 13-10-23
 
 
photo6a 13-10-23
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ