Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ERASMUS + Tο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό

ERASMUS + Tο επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό

Από τον Ιανουάριο του 2014, το Erasmus + θα είναι το επίσημο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση, τη Νέα Γενιά και τον Αθλητισμό. Η νέα δομή συνδυάζει όλα τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της προηγούμενης επταετίας. Σκοπός του νέου προγράμματος είναι να προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για συνεργασία στους ανωτέρω τομείς ενδιαφέροντος με απλούστερες διαδικασίες. Ο συνολικός προϋπολογισμός του νέου επταετούς προγράμματος (2014 – 2020) θα ανέλθει στα 14,7 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένος κατά 40% από τον προϋπολογισμό της προηγούμενης επταετίας.

Το πρόγραμμα Erasmus + θα προσφέρει ευκαιρίες για πάνω από 4 εκατομμύρια Ευρωπαίους να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να αποκτήσουν εμπειρία εργασίας και εθελοντισμού στο εξωτερικό. Εκτός από την παροχή επιχορηγήσεων για τους ιδιώτες, το Erasmus + θα στηρίζει διακρατικές εταιρικές σχέσεις μεταξύ οργανισμών και θεσμικών οργάνων με αντικείμενο την εκπαίδευση, την κατάρτιση και τη νέα γενιά, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία και να γεφυρώσει τις διαφορές στην εκπαίδευση και την εργασία κάθε χώρας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά δεξιοτήτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη. Το Erasmus + θα ενισχύσει επίσης τις εθνικές προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νέας γενιάς.

 

Στον τομέα του αθλητισμού, θα υπάρξει υποστήριξη σχεδίων σχετικών με τον αθλητισμό βάσης (grassroots sport – οργανωμένος ερασιτεχνικός αθλητισμός σε τοπικό και εθνικό επίπεδο) και τις διασυνοριακές προκλήσεις, όπως η καταπολέμηση των στημένων αγώνων, της φαρμακοδιέγερσης, της βίας και του ρατσισμού. Το πρόγραμμα επίσης έχει ως στόχο να υποστηρίξει τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες εκείνες που στοχεύουν στην ανάπτυξη, στη μεταφορά και την εφαρμογή καινοτόμων ιδεών και πρακτικών σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Αναμένεται επίσης ότι οι αθλητικές δράσεις του προγράμματος θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής διάστασης του αθλητισμού και στην αύξηση της συνεργασίας και της εναρμόνισης των αθλητικών οργανισμών.


Το πρόγραμμα Erasmus + παρέχει υποστήριξη για αρκετές δράσεις στον τομέα του αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης για:

  • Συμπράξεις - Συνεργασίες.
  • Ευρωπαϊκά αθλητικά γεγονότα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
  • Δράσεις που ενισχύουν τη βάση τεκμηρίωσης για τη χάραξη πολιτικής.

Δείτε το ενημερωτικό έγγραφο για το πρόγραμμα Erasmus+ της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού (pdf)

Δείτε τον αναλυτικό οδηγό του προγράμματος (pdf)

Δείτε την πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος (pdf)

Επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Ίδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), υπεύθυνου εθνικού φορέα (National Agency) του προγράμματος Erasmus +

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ