Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ O ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

O ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ | ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 17 Δεκεμβρίου 2012

Ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον 5ο όρoφο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, τίμησε τους αθλητές που συμμετείχαν στους Παροολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Ανάμεσά τους ήταν οι παρακάτω αθλητές που κατέκτησαν μετάλλιο: Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νικόλας Πανανός, Μαρία – Ελενή Κορδαλή (χρυσό), Χρήστος Ταμπαξής (αργυρό), Παύλος Μάμαλος (χάλκινο).
Συνολικά η ελληνική αποστολή κατέκτησε 3 χρυσά, 3 αργυρά και 8 χάλκινα.
Ο Υφυπουργός τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012.
    Μετά την εκδήλωση ο κ. Ιωαννίδης δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Τόσο εγώ όσο και η Γενική Γραμματέας Αθλητισμού Κυριακή Γιαννακίδου, η οποία είναι επίσης παλιά αθλήτρια και προπονήτρια, προσπαθούμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν καλύτερο στο κομμάτι του ειδικού αθλητισμού.
Κάνουμε τις απαραίτητες ενέργειες για να εξασφαλίσουμε τα χρήματα που ανήκουν στην «Αθληση για Ολους» και στα ΑΜΕΑ,  χρήματα τα οποία, είχαν μεταφερθεί και παραμένουν στο Υπουργείο Υγείας, αν και οι δύο διευθύνσεις επέστρεψαν στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Όταν ανέλαβα τα καθήκοντά μου βρήκα έναν ανυπόγραφο προϋπολογισμό στον οποίο έδωσα υπόσταση υπογράφοντάς τον, τον περασμένο Αύγουστο.
Αν και υπήρξε μεγάλη βελτίωση στα οικονομικά όσον αφορά τις επιχορηγήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών, των Εθνικών Σταδίων και λοιπά και πιστεύω ότι φέτος θα πάμε ακόμα καλύτερα, δυστυχώς στα ΑΜΕΑ δεν δόθηκαν τα χρήματα που έπρεπε όσον αφορά τα πριμ, διότι δεν υπήρξε ο σχετικός κωδικός.
Έτσι, το ποσό που πληρώσαμε για πριμ στους Ολυμπιονίκες για τα έτη 2009 - 2010, είναι 2.080.000 ευρώ και περίπου υπολείπονται 4.000.000 ευρώ για το υπόλοιπο της τελευταίας διετίας 2011-2012. Συνολικά για τους Παραολυμπιονίκες, το ποσό που θα λάβουν και για τα τέσσερα χρόνια 2008-2012, είναι 9.100.000 ευρώ.   
Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δοθεί το ανάλογο ποσό στους Παρολυμπιονίκες ώστε να συμβαδίζουν με τους Ολυμπιονίκες.
Εύχομαι να έχετε κουράγιο, γιατί εσείς με τις ενέργειές σας μας δίνετε διδάγματα θέλησης και επιτυγχάνετε αξιοθαύμαστα αποτελέσματα.
Επίσης, πρέπει να σας ενημερώσω ότι στο νομοσχέδιο για την επαναφορά των προνομίων των αθλητών που η συζήτησή του ξεκινάει αύριο στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε αναδρομικότητα του  σχετικού νόμου, έτσι ώστε, τα παιδιά που είχαν επιτυχίες τον περασμένο χρόνο να μπορούν να καρπωθούν τα προνόμια.»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Φουντουλάκης ευχαρίστησε την αθλητική ηγεσία για την εκδήλωση που οργάνωσε και τη βράβευση των αθλητών για τις διακρίσεις τους στους Παρολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πρόσθεσε:
«Προσωπικά αισθάνομαι υποχρεωμένος απέναντι στον κ. Ιωαννίδη, διότι μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, ένα από τα πρώτα πράγματα που επιδίωξε ήταν να μας επαναφέρει από το Υπουργείο Υγείας στο Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Εχουμε μία θετική συνεργασία με τον Υφυπουργό και τη Γ.Γ. Αθλητισμού. Και οι δύο είναι πάντα κοντά μας, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία και το ενδιαφέρον τους.
Σήμερα οριστικοποιήθηκε η μεταφορά της Παραολυμπικής Επιτροπής στο ΟΑΚΑ, που θα φιλοξενεί και την Ομοσπονδία των ΑΜΕΑ, ύστερα από ενέργειες του Υπουργείου».


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΙΤΕ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΙΜΕ.GR

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ