Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός του Γ. Ανδριανού στο 3ο Ελληνορωσικό Φόρουμ

Χαιρετισμός του Γ. Ανδριανού στο 3ο Ελληνορωσικό Φόρουμ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ο Yφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός απέστειλε σύντομο χαιρετισμό στο 3ο Ελληνορωσικό φόρουμ.
      Αναλυτικά ο χαιρετισμός του Υφυπουργού: «Το Ελληνορωσικό Φόρουμ, που πραγματοποιείται φέτος για τρίτη φορά, αναδεικνύεται σε δυναμικό θεσμό για την περαιτέρω πολύπλευρη και παραγωγική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο φίλων κρατών. 
      Η βαθειά συνειδητοποίηση των στενών δεσμών που συνδέουν τους δύο λαούς ποτέ δεν έσβησε παρά τις διακυμάνσεις και τις περιπέτειες της Ιστορίας του προηγούμενου αιώνα. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, και παρά την δύσκολη συγκυρία της δημοσιονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, Ελλάδα και Ρωσία εμβαθύνουν και διευρύνουν διαρκώς τις διμερείς τους σχέσεις χτίζοντας πάνω στα ισχυρά θεμέλια της ειλικρίνειας και του αλληλοσεβασμού, με αμοιβαία επίγνωση των τεράστιων δυνατοτήτων για αμοιβαίο όφελος από αυτή την εταιρική σχέση.
  Ένα τέτοιο πεδίο, όπου η εντονότερη συνεργασία μπορεί να αποδώσει σημαντικούς καρπούς, είναι βεβαίως ο πολιτισμός και ο αθλητισμός. Θυμίζω πως, σήμερα το μεσημέρι, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή παρουσιάζει σε συνέντευξη τύπου το πρόγραμμα για τις τελετές Αφής και Παράδοσης αλλά και το Πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας της Ολυμπιακής Φλόγας για τους 22ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Σότσι.
      Ταυτόχρονα, οι δύο λαοί τιμούμε φέτος την συμπλήρωση των 185 ετών των διμερών διπλωματικών σχέσεων και της ανακήρυξης του Ιωάννη Καποδίστρια, της σημαντικής αυτής μορφής για την πολιτική ιστορία Ελλάδας και Ρωσίας, ως Πρώτου Κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους.
      Όλες αυτές οι δράσεις, όπως και το Φόρουμ που ξεκινά τις εργασίες του σήμερα, είναι αφορμές για να υπογραμμίσουμε με τον πλέον σαφή τρόπο την βούληση Ελλάδας και Ρωσίας να αξιοποιήσουμε ακόμη αποτελεσματικότερα την θετική παρακαταθήκη του παρελθόντος, πρόσφατου και απώτερου, για να γράψουμε νέα λαμπρά κεφάλαια στις σχέσεις μας.
      Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι κάθε επιτυχία στο 3ο Ελληνορωσικό Φόρουμ και καλή συνέχεια στο μέλλον».

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ