Fri26042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Χαιρετισμός Γ. Ανδριανού στο 54ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 2 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννης Ανδριανός παρευρέθηκε στην τελετή έναρξης του 54ου Φεστιβάλ κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και απηύθυνε χαιρετισμό.

«Κυρίες και κύριοι,
      Θέλω κατ’ αρχάς, τόσο προσωπικά, όσο εκ μέρους της Κυβέρνησης και του Υπουργού Πολιτισμού, να καλωσορίσω στην Ελλάδα τους διακεκριμένους ξένους καλεσμένους. Να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του φετινού, 54ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου, και ιδιαίτερα τον Διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη. Και να ευχηθώ κάθε επιτυχία – τόσο στο ίδιο το Φεστιβάλ, όσο και στις ταινίες  από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο που θα προβληθούν στο πλαίσιό του.
      Η κομβική σημασία του Φεστιβάλ στα πολιτιστικά πράγματα της χώρας μας είναι γνωστή σε όλους. Πρόκειται για έναν σημαντικότατο θεσμό με διεθνή ακτινοβολία, και ταυτόχρονα για μια μεγάλη γιορτή του ανεξάρτητου κινηματογράφου: είναι ένα βήμα για τους κινηματογραφιστές, και ιδίως τους νέους, να προβάλουν τη δουλειά τους. Είναι μια ευκαιρία για τους φίλους του κινηματογράφου να απολαύσουν ποιοτικές ταινίες, νέες παραγωγές αλλά και αφιερώματα, να δουν από κοντά και να ακούσουν καταξιωμένους δημιουργούς. Και ταυτόχρονα είναι ένας θεσμός για την προβολή της σύγχρονης ελληνικής κινηματογραφικής παραγωγής.
      Και είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι μέσα σ’ αυτή την δύσκολη περιπέτεια της κρίσης, ο ελληνικός κινηματογράφος όχι μόνο δηλώνει δυναμικά παρών, αλλά και κερδίζει σημαντικές διεθνείς διακρίσεις.
      Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει πως αυτή η σταθερά ανοδική πορεία του ελληνικού κινηματογράφου τα τελευταία χρόνια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως άλλοθι για τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που όντως υπάρχουν – με πρώτο απ’ όλα την μεγάλη μείωση των διαθέσιμων πόρων λόγω της κρίσης.
      Η έκτακτη συνθήκη των τελευταίων χρόνων μάς υποχρεώνει να σκεφτούμε και να λειτουργήσουμε πιο στοχευμένα και αποτελεσματικά: να βρίσκουμε συνεχώς νέους δρόμους δράσης ώστε το  κάθε ευρώ που θα επενδύεται στον πολιτισμό να αποδίδει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
      Το κράτος βεβαίως στηρίζει, και θα συνεχίσει να στηρίζει στο μέτρο των δυνατοτήτων του τον κινηματογράφο, όπως και ευρύτερα την πολιτιστική παραγωγή.
      Ταυτόχρονα, προωθούμε πολιτικές για την περαιτέρω προώθηση των διεθνών συμπαραγωγών και την συνέργεια με τον ιδιωτικό τομέα, μέσα από κίνητρα που εξετάζουμε με τους αρμόδιους οικονομικούς φορείς για τις χορηγίες και τις επενδύσεις στην πολιτιστική παραγωγή.
      Στόχος μας είναι να στηρίξουμε όσο γίνεται αποτελεσματικότερα τη δυναμική που έχει ο σημερινός  ελληνικός κινηματογράφος. Να διασφαλίσουμε δηλαδή ότι οι Έλληνες δημιουργοί, ιδιαίτερα σ’ αυτή την συγκυρία, θα συνεχίσουν να ανατέμνουν με κριτική ματιά την πραγματικότητα και να συμβάλουν με το έργο τους στον διαρκή εμπλουτισμό της σύγχρονης ελληνικής πολιτικής ταυτότητας.
      Εύχομαι ολόψυχα το παράδειγμα δημιουργίας και δυναμισμού που μας δίνει ο σύγχρονος ελληνικός κινηματογράφος, να εμπνεύσει με αυτοπεποίθηση ολόκληρη την κοινωνία μας.
Καλό Φεστιβάλ


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ