Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χαιρετισμός Υφυπ. Γιάννη Ανδριανού για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

Χαιρετισμός Υφυπ. Γιάννη Ανδριανού για τον Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 7 Νοεμβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην σημερινή Συνέντευξη Τύπου για τον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Θέλω κατ’ αρχάς να συγχαρώ θερμά τους διοργανωτές του φετινού, 31ου Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, μιας διοργάνωσης με, χωρίς καμία απολύτως υπερβολή, παγκόσμια ακτινοβολία και λάμψη.

Θέλω επίσης να καλωσορίσω τους αθλητές από ολόκληρο τον κόσμο που θα τρέξουν το Σάββατο στην κλασική διαδρομή, να τους ευχηθώ υγεία και καλές επιδόσεις. Είναι πολύ σημαντικό ότι για μια ακόμη φορά φέτος φιλοξενούμε τα μεγαλύτερα ονόματα του αγωνίσματος – ολυμπιονίκες και κατόχους ρεκόρ Μαραθωνίου δρόμου ανδρών και γυναικών. Όπως επίσης είναι σημαντικό ότι και στον φετινό αγώνα πέρα από την μάχη των επιδόσεων, θα τρέξουν χιλιάδες άνδρες και γυναίκες για την χαρά της συμμετοχής και της άθλησης.

Για την σύγχρονη Ελλάδα, η διοργάνωση του κλασικού Μαραθωνίου είναι μια μεγάλη τιμή και ευθύνη. Οι σύγχρονοι Έλληνες είμαστε κατά κάποιο τρόπο οι θεματοφύλακες των αξιών που ενσωματώνει ο Μαραθώνιος δρόμος: Αφενός του διαρκούς αγώνα για την υπέρβαση των ατομικών ορίων, για την διαρκή βελτίωση του ανθρώπου μέσα από την επίμονη προσπάθεια. Και αφετέρου του πολιτισμού της ελευθερίας που καθιστά αυτή την υπέρβαση εφικτή. Τον πολιτισμό τον οποίο υπερασπίστηκαν με αυτοπεποίθηση και επιτυχία οι Έλληνες πολίτες στην ομώνυμη μάχη του 490 π.Χ.

Είμαι γι’ αυτό ιδιαίτερα περήφανος γιατί ο κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας, ο ιστορικότερος και με τον βαρύτερο συμβολισμό αγώνας δρόμου, αλλά και ένας από τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς αγώνες παγκοσμίως, διοργανώνεται με ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία κάθε χρόνο.

Και θέλω εδώ να τονίσω τη βούληση όχι μόνο της Κυβέρνησης, αλλά πιστεύω και ολόκληρης της κοινωνίας μας να αξιοποιήσουμε με ακόμα πιο δυναμικό, ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτή τη μοναδική διοργάνωση. Να την αξιοποιήσουμε για να παρακινήσουμε όσο γίνεται περισσότερους Έλληνες στην άθληση και την υγιεινή ζωή. Αλλά επίσης, να την αξιοποιήσουμε ως ένα σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο.

Ο Μαραθώνιος μπορεί και πρέπει να γίνει δυναμικός μοχλός και υπόδειγμα για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Ήδη, κάθε χρόνο στο πλαίσιο του κλασικού Μαραθωνίου φιλοξενούμε χιλιάδες αθλητές, συνοδούς και θεατές. Και με παράλληλες δράσεις όπως το ATHENS CLASSIC MARATHON EXPO που εγκαινιάσαμε σήμερα, έχουμε τη δυνατότητα να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους φιλοξενούμενους και για περισσότερες ακόμα μέρες.

Στην κατεύθυνση αυτή ήδη συνεργαζόμαστε στενά με το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, τον ΣΕΓΑΣ και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτή η συνεργασία πρόκειται να γίνει ακόμη στενότερη, για να διερευνήσουμε από κοινού τρόπους για την ακόμα καλύτερη προβολή και αξιοποίηση του κλασικού Μαραθωνίου στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κλείνω με μια ευχή: Τα τελευταία χρόνια το τρέξιμο, από τον πρωταθλητισμό σε όλες τις αποστάσεις μέχρι το απλό χόμπι, έχει αποκτήσει πολύ μεγάλη δυναμική. Εκατομμύρια άνθρωποι μετέχουν κάθε χρόνο σε μαραθωνίους σε ολόκληρο τον κόσμο. Εύχομαι, και σε ό,τι με αφορά θα συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις γι’ αυτό, οι αξίες του Μαραθωνίου και του Μαραθώνα να φτάσουν μέσα από την άθληση σε όσο γίνεται περισσότερους συνανθρώπους μας».


 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ