Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στο Κιλκίς

Επίσκεψη Υφυπουργού Γ. Ανδριανού στο Κιλκίς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Ιανουαρίου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στο Κιλκίς.

Ο κ. Ανδριανός, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία παρευρέθηκαν και οι βουλευτές του νομού κ.κ. Γ. Γεωργαντάς (ΝΔ) και Ειρ. Αγαθοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ), απένειμε βραβεία στους μαθητές από το Κιλκίς που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας. Στον χαιρετισμό του, επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Εύχομαι στα παιδιά που βραβεύουμε σήμερα για τις διακρίσεις που κατέκτησαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα της Βραζιλίας, τον Κυριάκο Ζώτο, τη Δήμητρα Ζώτου και τον Αλέξη Προδανά υγεία και καλή συνέχεια στις σπουδές τους και στον αθλητισμό. Συγχαρητήρια επίσης στους μαθητές του 2ου Γυμνασίου που τιμήθηκε με το βραβείο Πράσινης Σημαίας Οικολογικού Σχολείου αλλά και για την πρώτη θέση στο διαγωνισμό των σχολικών εφημερίδων που διοργάνωσε η εφημερίδα Μακεδονία.

Ιδιαίτερα σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία, τέτοιες διακρίσεις όχι μόνο μας κάνουν όλους υπερήφανους, αλλά και λειτουργούν ως μια πολύτιμη αφορμή χαράς και αισιοδοξίας. Και είμαστε ακόμη πιο υπερήφανοι γιατί, όπως είχα τη χαρά να διαπιστώσω, αυτές οι σπουδαίες διακρίσεις πλαισιώνονται με το ήθος και τη σεμνότητα των πρωταθλητών μας.

Βεβαίως, θέλω ταυτόχρονα να συγχαρώ τον Γιάννη Χρίστογλου που διέκρινε το ταλέντο των παιδιών και τα οδήγησε σ’ αυτή την επιτυχία, τους υπολοίπους δασκάλους και τις οικογένειες τους που όλοι μαζί συνέβαλαν σ’ αυτό το αποτέλεσμα.

Οι επιτυχίες αυτές καταδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο ελληνικός αθλητισμός έχει συνέχεια και μεγάλες προοπτικές.

Στόχος μας είναι, και μέσα από το δικό σας παράδειγμα, να φέρουμε όσο γίνεται περισσότερα παιδιά και νέους ανθρώπους στον αθλητισμό, στην άθληση, στον υγιεινό τρόπο ζωής.

Είμαι βέβαιος ότι η σκληρή δουλειά σας, η επιμονή και η προσήλωση που δείξατε για να φέρετε αυτό το αποτέλεσμα, θα είναι ένα πολύτιμο εφόδιο για την ζωή σας.

Καλή συνέχεια λοιπόν και συνεχίστε να μας κάνετε υπερήφανους».

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός επισκέφθηκε το Δημοτικό Στάδιο του Κιλκίς όπου θα υλοποιηθεί το υπόλοιπο τμήμα των εργασιών συντήρησης και αναβάθμισης, προϋπολογισμού 535.000 ευρώ. Ο κ. Ανδριανός ανέφερε ότι, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΓΓΑ, στις 7-10-13 ο ανάδοχος, μετά την εξόφληση των λογαριασμών και σε συνεννόηση με την ΓΓΑ για την επανέναρξη των εργασιών, ζήτησε παράταση, η οποία μετά από συνεδρίαση του Τεχνικού Συμβουλίου της ΓΓΑ εγκρίθηκε για 240 ημέρες από την έναρξη των εργασιών. Ο κ. Ανδριανός αναφέρθηκε ακόμη στα έργα κατασκευής του Ανοιχτού Κολυμβητηρίου του Δήμου Κιλκίς, το οποίο εντάχθηκε στην 1η Ομάδα των έργων που θα κατασκευαστούν μέσω των Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Το έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Κιλκίς συνολικού εμβαδού περίπου 28 στρεμμάτων. Η Διεύθυνση Μελετών της ΓΓΑ έχει ήδη συντάξει το σχέδιο Γενικής Διάταξης του έργου και συντάσσει την Τεχνική Έκθεση του έργου, ενώ η Ειδική Γραμματεία των ΣΔΙΤ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μελετών της ΓΓΑ, συντάσσει το κείμενο της Προκήρυξης του έργου.

Ακόμη, ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε το ημιτελές Κλειστό Γυμναστήριο του Αγίου Πέτρου Παιονίας.

Τέλος, ο κ. Ανδριανός επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο του Ευρωπού, τον οποίο σε σχετική του δήλωση χαρακτήρισε ως χώρο με ιδιαίτερη σημασία για την αρχαιολογική έρευνα, την τεκμηρίωση της επιστημονικής γνώσης, αλλά και της ιστορικής αλήθειας απέναντι στους όποιους επίδοξους παραχαράκτες.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ