Thu18042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, με θέμα: "Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα από την παιδική έως την 3η ηλικία. Προκλήσεις και ευκαιρίες"

Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας, με θέμα: "Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα από την παιδική έως την 3η ηλικία. Προκλήσεις και ευκαιρίες"

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διάσκεψη Υψηλού Επιπέδου θα πραγματοποιηθεί στις  25-26 Φεβρουαρίου 2014 στο Ζάππειο Μέγαρο, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας με θέμα: Διατροφή και Φυσική Δραστηριότητα από την παιδική έως την 3η ηλικία. Προκλήσεις και ευκαιρίες.

Η Υγεία, ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό,  είναι συνάρτηση της Διατροφής και της Άσκησης καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής, η πρόληψη η προστασία και η βελτίωση της οποίας αποτελεί αντικείμενο πολιτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο πλαίσιο αυτό το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προτίθενται να αναδείξουν στην Υψηλού Επιπέδου Διάσκεψη το σημαντικό ρόλο της Διατροφής και της Φυσικής Δραστηριότητας στην υγεία των πολιτών.

Στη Διάσκεψη θα εξετασθούν θέματα όπως η σχέση της καλής διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής – από την παιδική έως την προχωρημένη σε έτη ηλικία – οι  αποτελεσματικές προσεγγίσεις και οι  «καλές πρακτικές» που εφαρμόζουν διάφορα κράτη – μέλη.

Στόχος είναι η ενθάρρυνση και η υιοθέτηση από τα πρώτα χρόνια της ζωής των παιδιών σωστών διατροφικών προτύπων όπως της Μεσογειακής Διατροφής και της σωματικής δραστηριότητας ενάντια στην καθιστική ζωή με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτή επιφέρει. Απώτερος στόχος είναι η υιοθέτηση ενός ανάλογου – και σίγουρα καλύτερου – τρόπου ζωής των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ