Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Έργα αναβάθμισης σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε Μεσσηνία και Αρκαδία ανακοίνωσε ο γγΑ Ι. Συναδινός

Έργα αναβάθμισης σε αθλητικές εγκαταστάσεις σε Μεσσηνία και Αρκαδία ανακοίνωσε ο γγΑ Ι. Συναδινός

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Τις βελτιωτικές παρεμβάσεις που πρόκειται να γίνουν στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης ανακοίνωσε κατά την επίσκεψή του στην περιοχή ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός. Ο γγΑ  ο οποίος συνοδευόταν από τον βουλευτή Πέτρο Κωνσταντινέα, στη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Τσώνη, αφού ενημερώθηκε για την πορεία των έργων που ήδη έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιούνται, έκανε γνωστή τη σύμφωνη γνώμη του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη για εγκατάσταση Ηλεκτροφωτισμού στο Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης, προϋπολογισμού 229.794,23 ευρώ και κατασκευή στεγάστρου κερκίδων στο ίδιο στάδιο, προϋπολογισμού 137.881,67 ευρώ. Το ποσό για την αναβάθμιση του σταδίου θα καλυφθεί από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος ΙΙ» το οποίο βρίσκεται σε στάδιο προέγκρισης, ενώ σε αυτό αναμένεται να ενταχθεί και η κατασκευή προπονητηρίου προϋπολογισμού 424.000 ευρώ, όπως ανακοίνωσε ο γγΑ.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης επισήμανε ότι πρέπει να ακολουθήσει η τοποθέτηση ταρτάν με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού να επισημαίνει ότι απαιτείται να γίνει μελέτη από τον Δήμο η οποία να κατατεθεί στη ΓΓΑ προκειμένου να γίνει ο κατάλληλος προγραμματισμός.
Ο κ. Τσώνης ευχαρίστησε τον κ. Συναδινό για τη βοήθεια προς το Δήμο Μεσσήνης και ζήτησε αυτή να συνεχιστεί ώστε να βελτιωθούν και τα υπόλοιπα γήπεδα του Νομού.
Το βράδυ της Δευτέρας (11-2-19) ο γγΑ είχε συνάντηση με  αθλητικούς φορείς της Καλαμάτας, όπου είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματά τους και να ανταλλάξουν απόψεις.
Σήμερα το πρωί ο γγΑ μαζί με τον Δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή επισκέφτηκαν το Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Τρίπολης, το Κολυμβητήριο και το Κλειστό Γυμναστήριο. Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον κ. Συναδινό για τις φθορές που υπάρχουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις. 
Ο γγΑ από την πλευρά του ενημέρωσε τη δημοτική αρχή ότι με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού ήδη έχει γίνει η προέγκριση επιλεξιμότητας για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημοςΙΙ»  βελτιωτικά έργα στο ΔΑΚ (στο ανοιχτό γήπεδο του Στίβου και στις κερκίδες) προϋπολογισμού 650.000 ευρώ, αλλά και εργασίες για τη συντήρηση των πυλώνων.
Σχετικά με το κλειστό κολυμβητήριο έχουν προταθεί και δρομολογεί επιμέρους παρεμβάσεις όπως αλλαγή στέγης με στόχο την ενεργειακή αναβάθμιση και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Στη συνέχεια ο γγΑ και ο Δήμαρχος Τρίπολης παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, ενώ ακολούθησε συνάντηση με τους αθλητικούς φορείς της πόλης.  
«Οι εγκαταστάσεις του ΔΑΚ Τρίπολης δυστυχώς δεν αντιστοιχούν στην εικόνα ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου, είναι απαξιωμένες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις υγιεινής και ασφάλειας. Με τις παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί, το ΔΑΚ Τρίπολης θα εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο Αθλητικό Κέντρο μεικτών χρήσεων για τα σωματεία και τους πολίτες. Ευελπιστούμε να γίνει πόλος έλξης για μεγαλύτερες διοργανώσεις και να γίνει ένα αναπτυξιακό εργαλείο για όλο το νομό με όλες τις κατάλληλες υποδομές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Συναδινός.
ΦΩΤΟ 1
ΦΩΤΟ 2
ΦΩΤΟ 3
ΦΩΤΟ 4

paylis genikos grammateas 14

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ