Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Η «λευκή κάρτα» (white card) του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

Η «λευκή κάρτα» (white card) του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στη Διεθνή Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 6 Απριλίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα, Δευτέρα 6 Απριλίου, είναι η Διεθνής Ημέρα Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη και ο διεθνής οργανισμός Peace And Sport δείχνει «White Card» (άσπρη/λευκή κάρτα). Σε αντιστοιχία με την κόκκινη και κίτρινη κάρτα που συμβολίζουν ποινές, η λευκή κάρτα χρησιμοποιείται ως σύμβολο δέσμευσης για την δημιουργία ειρήνης!
 
Ουσιαστικά, πρόκειται για την Παγκόσμια ημέρα προώθησης της ειρήνης μέσα από τον αθλητισμό. Χρησιμοποιούμε τον αθλητισμό και τις αξίες του για να προστατεύσουμε τον πλανήτη μας και να ενισχύσουμε τους δεσμούς μας μεταξύ τους.
Πόσο δε αυτές τις ημέρες με την πανδημία, καθώς ο αθλητισμός είναι μια ουδέτερη και παγκόσμια πλατφόρμα που οφείλει να βοηθήσει στην τρέχουσα παγκόσμια κρίση της υγείας.
 
Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, συμμετείχε στη δράση αυτή μέσω του εξής μηνύματος στα social media του (https://www.facebook.com/avgenakis.gr/, https://twitter.com/l_avgenakis , https://www.instagram.com/lefteris_avg/?hl=el):
 
«Συμμετέχω κι εγώ στην καμπάνια #PeaceandSport #WhiteCard Δείχνουμε την λευκή κάρτα #WhiteCard, επειδή πιστεύουμε στις αξίες του αθλητισμού! 
Ας γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα του Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, σε μια περίοδο που αντιμετωπίζουμε παγκοσμίως τον «πόλεμο του κορωνοϊού».
Στέλνουμε όλοι, την 6η Απριλίου, ένα μήνυμα παγκόσμιας αλληλεγγύης ολόκληρης της αθλητικής οικογένειας!» 
#ZiseAthlitika
 
Προτρέπουμε όλη την αθλητική οικογένεια της χώρας μας να συμμετάσχει σ’ αυτή την παγκόσμια δράση μέσω των social media, κρατώντας μια λευκή κάρτα, κάνοντας χρήση των #PeaceandSport #WhiteCard, αλλά και των #ziseathlitika  @ziseathlitika ως ετικέτες.
whitecard

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ