Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Νέο πρωτόκολλο από την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό

Νέο πρωτόκολλο από την ΓΓΑ και τον ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Σε επικαιροποίηση των οδηγιών διαχείρισης κρούσματος COVID 19 στον αθλητισμό, προχώρησε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της ΓΓΑ (ΥΕΕ-ΓΓΑ), σε συνεργασία με την Αθλητική Επιτροπή του ΕΟΔΥ. Εκτιμώντας την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και την εμπειρία που αντλείται, από την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό στον χώρο του αθλητισμού, η ΥΕΕ-ΓΓΑ εστίασε κυρίως στην διαχείριση κρούσματος και την επιστροφή στην αθλητική δραστηριότητα, στην κατηγορία των αθλητών που δεν υπόκεινται σε προληπτικό μοριακό έλεγχο με RT-PCR τεστ. Οι οδηγίες που αφορούν την κατηγορία των αθλητών που υπόκεινται σε προληπτικό περιοδικό έλεγχο παραμένουν ίδιες. Όπως σημείωσε ο ΓΓΑ και Συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής,  Γιώργος Μαυρωτάς: «Σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας η Υγειονομική Επιτροπή μαζί με τον ΕΟΔΥ, προσπαθούν να οχυρώσουν την αθλητική δραστηριότητα και παρακολουθώντας τις επιδημιολογικές εξελίξεις επικαιροποιούν όποτε απαιτείται τα σχετικά πρωτόκολλα. Βασική προϋπόθεση είναι όλοι οι αθλητικοί οργανισμοί, αλλά και οι αθλητές και αθλούμενοι ατομικά, να τηρούν τις σχετικές οδηγίες ώστε η προσπάθεια να είναι κοινή, προστατεύοντας αυτό που όλοι αγαπάμε»
 
Αναλυτικά οι επικαροποιημένες από 23/10/2020 οδηγίες της ΥΕΕ-ΓΓΑ και του ΕΟΔΥ για τη διαχείριση κρούσματος στον αθλητισμό:
 
 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ