Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λ. Αυγενάκης: «Τιμή για την Ελλάδα η ανάληψη του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας με διμελές πλήρωμα και θα στηρίξουμε απολύτως τη διεξαγωγή του»

Λ. Αυγενάκης: «Τιμή για την Ελλάδα η ανάληψη του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας με διμελές πλήρωμα και θα στηρίξουμε απολύτως τη διεξαγωγή του»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2020
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Συγχαρητήρια του Υφυπουργού Αθλητισμού στον ΠΟΙΑΘ για την ανάληψη της διεθνούς διοργάνωσης 
 
Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης, Ιωάννη Μαραγκουδάκη, ότι ανατέθηκε στον ΠΟΙΑΘ και στην Ελλάδα η διεξαγωγή του 1ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας με διμελές πλήρωμα.
«Είναι τιμή για τη χώρα μας να φιλοξενήσει αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, σ’ ένα αγώνισμα που πιθανότατα θα είναι το παρθενικό ανοικτής θάλασσας, το οποίο θα ντεμπουτάρει σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2024 στο Παρίσι», δήλωσε ο κ. Αυγενάκης και συνέχισε:
«Είμαι βέβαιος ότι θα γραφτεί ιστορία το προσεχές καλοκαίρι με την άψογη διοργάνωση, η οποία θα στηριχθεί απολύτως και σε ότι χρειαστεί, ούσα υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, όπως βέβαια και ο ετήσιος διεθνής ιστιοπλοϊκός αγώνας “AEGEAN 600” (600 ναυτικά μίλια άνευ σταθμού) που θα διεξαχθεί παράλληλα και αποτελεί θεσμό για τον ΠΟΙΑΘ και τη χώρα μας.
Η πολιτική μας στηρίζει την εξωστρέφεια στον αθλητισμό, την επιστροφή της Ελλάδας εκεί που της αρμόζει, στην κεντρική παγκόσμια σκηνή του αθλητικού γίγνεσθαι και τέτοιες επιτυχίες σε ανάληψη διοργανώσεων την προωθούν, όπως προωθούν και τον κρίσιμο τομέα ανάπτυξης, εκείνον του αθλητικού τουρισμού», επισήμανε ο Υφυπουργός Αθλητισμού καταλήγοντας σε «θερμά συγχαρητήρια» προς τον κ. Μαραγκουδάκη.  
Επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο Αγώνων Ανοικτής Θαλάσσης (Offshore Racing Congress – ORC) επέλεξε τον ΠΟΙΑΘ για το «1ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Σκαφών Ανοικτής Θάλασσας Διμελούς Πληρώματος 2021» (2021 ORC Double Handed European Championship) αφού εξέτασε τις υποψηφιότητες ομίλων από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και Σουηδία και θα διεξαχθεί από 4-10 Ιουλίου το προσεχές καλοκαίρι.
 
 
photonea2
 
 
POIATH2a

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ