Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Απάντηση του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Απάντηση του γγΑ Γιώργου Μαυρωτά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2020
 
 
 
Απάντηση του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργου Μαυρωτά στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ
 
Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού ως συντονιστής της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ (ΥΕΕ-ΓΓΑ), συνεργάζεται με τη διοργανώτρια αρχή (Superleague 1 εν προκειμένω) όταν προκύπτουν θέματα όπως το συγκεκριμένο, που δεν προβλέπονται ή αποκλίνουν από το υγειονομικό αγωνιστικό πρωτόκολλο που έχει εγκριθεί από την ΥΕΕ-ΓΓΑ. Άλλωστε το ίδιο είχε γίνει και στις 8 Νοεμβρίου όταν η ομάδα της Λάρισας είχε αιτηθεί την αναβολή του αγώνα με τη Λαμία λόγω κρουσμάτων, ο οποίος όντως τότε αναβλήθηκε για αυτόν τον λόγο. 
Διευκρινίζω επίσης όπως έγραψα στον Πρόεδρο της Superleague 1 την Κυριακή το βράδυ απαντώντας σε σχετικό e-mail ότι «…εφόσον από την Πολιτική Προστασία (την υπεύθυνη αρχή σε θέματα διαχείρισης κρουσμάτων COVID19), υπάρχουν σημερινές, έγγραφες οδηγίες οι οποίες διαφοροποιούνται από τις διαδικασίες του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω προφανώς έκτακτων συνθηκών και οι οποίες είναι δεσμευτικές, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική επιλογή παρά να συστήσουμε την αναβολή του αγώνα της επόμενης Τετάρτης.». 
Επίσης, συνέστησα «…να γίνει το συντομότερο δυνατόν μια επικοινωνία της Super league 1 με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους κανόνες διευθέτησης έκτακτων περιπτώσεων, προκειμένου παρόμοιες οδηγίες από τις κατά τόπου Αυτοτελείς Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας να έρχονται σε εσάς κεντρικά από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που έχει την επικαιροποιημένη και συνολική εικόνα των υγειονομικών πρωτοκόλλων στον αθλητισμό».
Ο αθλητισμός μπορεί να λειτουργεί στις συνθήκες της πανδημίας με βάση τα συγκεκριμένα, αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Αυτά όμως δεν μπορούν να προβλέψουν όλες τις περιπτώσεις. Οποτεδήποτε λοιπόν εγείρονται  ερωτήματα σχετικά με την εφαρμογή τους, το κριτήριο που πρέπει να κυριαρχεί είναι πρωτίστως η υγεία των εμπλεκομένων και έπειτα η τήρηση του όποιου αγωνιστικού προγράμματος.
  
Με εκτίμηση,
 
Γιώργος Μαυρωτάς
Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ