Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Στο Ηράκλειο ανέθεσε ομόφωνα η ΔΕΜΑ τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023

Στο Ηράκλειο ανέθεσε ομόφωνα η ΔΕΜΑ τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες του 2023

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Άρτια η παρουσίαση της συνυποψηφιότητας των τριών παραλιακών Δήμων (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), ενώ για την πλήρη εγγύηση του Υφυπουργείου Αθλητισμού διαβεβαίωσε ο κ. Αυγενάκης τις 26 χώρες μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων 

Στο Ηράκλειο θα διεξαχθούν οι προσεχείς Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες το 2023. Η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, μεταξύ άλλων ενέκρινε ομόφωνα τον φάκελο συνυποψηφιότητας που κατέθεσαν οι τρεις παραλιακοί Δήμοι (Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου), με την πλήρη υποστήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού.
Η παρουσίαση της υποψηφιότητας της Κρήτης στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ έγινε από τα μέλη της Επιτροπής Υποψηφιότητας, Ελευθερία Αξιώτη και Κώστα Λιακόπουλο, έπειτα από τον χαιρετισμό υποστήριξης, εκ μέρους της ελληνικής Κυβέρνησης, του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, παρουσία των Δημάρχων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου, Βασίλη Λαμπρινού, Γιάννη Σέγκου και Μενέλαου Μποκέα, αντίστοιχα.
Ο Υφυπουργός Αθλητισμού διαβεβαίωσε τα μέλη της ΔΕΜΑ για την πλήρη εγγύηση της Κυβέρνησης σε σχέση με την ταχύτατη ολοκλήρωση των έργων που απαιτούνται για την άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης και την ολόθερμη στήριξη της.
Στην παρουσίαση του φακέλου, κατόπιν, στοιχειοθετούνταν και καλύπτονταν και όλες οι άλλες προϋποθέσεις (οικονομικά, διαμονή, μεταφορές, σύστημα υγείας, παράλληλες εκδηλώσεις), πέραν του αγωνιστικού σκέλους, που απαιτούνται για να διοργανωθούν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες.

Το «Ηράκλειο 2023», λοιπόν, πρότεινε -για τους 1.500 αθλητές από 26 χώρες της Μεσογείου- 8ήμερη διεξαγωγή (2-9 Σεπτεμβρίου 2023) με έξι αγωνίσματα άμμου στην παραλία του Καρτερού:
> Βόλεϊ
> Ποδόσφαιρο
> Χάντμπολ
> Τένις
> Πάλη
> Καράτε,
τρία αγωνίσματα θαλάσσης στην παραλία της Αμμουδάρας (κωπηλασία, κανόε και κάιτσερφ), άλλα τρία στην παραλία Μαλλίων (κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας, θαλάσσιο σκι και τρίαθλο) και ένα στο κολυμβητήριο Λίντο του ΕΑΚΗ, την τεχνική κολύμβηση.
Η Τελετή Έναρξης προγραμματίζεται στο Παγκρήτιο Στάδιο, εκείνη της Λήξης στο Στάδιο Ελευθερίας και πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας της διοργάνωσης.
Η Γενική Συνέλευση της ΔΕΜΑ εξήρε την αρτιότητα του φακέλου υποψηφιότητας, παρά τις ασφυκτικές προθεσμίες που υπήρχαν και τηρήθηκαν στο απόλυτο, ψήφισε ομόφωνα για την ανάθεση των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και επικρότησε την παρέμβαση του κ. Αυγενάκη που τόνισε ευχαριστώντας τους ότι «θα δώσουμε και την ψυχή μας, Κυβέρνηση, Αυτοδιοίκηση και αθλητική οικογένεια, για να διοργανώσουμε τους καλύτερους αγώνες». 
Άμεσα, μάλιστα, θα οριστικοποιηθούν και οι λεπτομέρειες για την Τελετή Υπογραφής της Σύμβασης και παράδοσης της Σημαίας μεταξύ της ΔΕΜΑ και των συνδιοργανωτών Δήμων, που προγραμματίζεται για τις 22 Οκτωβρίου.

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη:

«Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων,
Αξιότιμα μέλη της μεγάλης αθλητικής οικογένειας της Μεσογείου μας,
είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά που παραβρίσκομαι στη Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων.

Οι σημερινές σας εργασίες έχουν έντονο το ελληνικό «χρώμα», καθώς πρόκειται να αποφασίσετε επί της υποψηφιότητας, για τη διεξαγωγή των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023, σε περιοχές της ιδιαίτερης πατρίδας μου.
Οι Δήμοι Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου Κρήτης, σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους, προκειμένου να φιλοξενήσουμε αυτή τη μοναδική αθλητική διοργάνωση των χωρών από τις τρεις ηπείρους, των χωρών της μεγάλης λεκάνης της Μεσογείου με την πανάρχαια ιστορία και τον πολιτισμό, που μεταλαμπαδεύτηκαν σε όλο τον κόσμο.

Η υποψηφιότητα της Ελλάδας, της Κρήτης, των τριών παραλιακών Δήμων του Ηρακλείου, βαδίζει στα χνάρια της εθνικής μας κληρονομιάς και φυσικά της Κυβερνητικής πολιτικής και φιλοσοφίας για εξωστρέφεια της χώρας μας.

Η Ελλάδα, η χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για χιλιετίες αποτελεί πρεσβευτή των Ιδεωδών και των Αξιών που διέπουν παγκοσμίως τον αθλητισμό. Η Ελλάδα διέδωσε τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι και πάνω σε αυτές τις διαχρονικές αρχές αναπτύσσεται και η σημερινή μας υποψηφιότητα.

Κυρίες και κύριοι,

η χώρα μου την τελευταία διετία έχει ανακτήσει τη θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο αθλητικό γίγνεσθαι, πρωταγωνιστεί στις διεθνείς αθλητικές εξελίξεις και αποτελεί σταθερό πόλο έλξης σπουδαίων διοργανώσεων για όλα τα αθλήματα.
Σας καλώ να δείτε το παράδειγμα του Ράλλυ Ακρόπολις, που διοργανώσαμε ξανά έπειτα από 8 χρόνια πριν από έναν μήνα, με τεράστια επιτυχία και διεθνή εύσημα από τον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Με τον ίδιο ενθουσιασμό γίνεται σήμερα και η παρουσίαση της υποψηφιότητας για τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες των Δήμων Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου Κρήτης. Περιοχών με αθλητική ιστορία, με την τοπική κοινωνία να δραστηριοποιείται σε μια μεγάλη ποικιλία αθλημάτων και κυρίως, περιοχών που διαθέτουν τεράστιο φυσικό παράκτιο πλούτο.

Ως Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, έχω παρακολουθήσει από κοντά τη σκληρή δουλειά και την εξέλιξη που έχουν σημειώσει οι υποψήφιοι Δήμοι. Τα σύγχρονα έργα αθλητικών υποδομών που έχουν δρομολογηθεί, ενόψει της διοργάνωσης, με την αμέριστη συμπαράσταση και την εγγύηση της Κυβέρνησης, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και πιο συγκεκριμένα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, καθώς και την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών φορέων της τοπικής κοινωνίας και τη βαθιά τους επιθυμία να πετύχουν. Και θα πετύχουν, είμαι απόλυτα βέβαιος.

Σας θυμίζω, επίσης, ότι διαθέτουμε και την εξειδικευμένη εμπειρία από την πρόσφατη επιτυχημένη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα το 2019.

Σας δηλώνω, λοιπόν, εκ μέρους της Κυβέρνησης τη μεγάλη μου βεβαιότητα ότι -εφόσον η Γενική σας Συνέλευση λάβει τη θετική απόφαση να αναθέσει τη διοργάνωση των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων του 2023 στη χώρα μας και στους Δήμους Ηρακλείου, Χερσονήσου και Μαλεβιζίου- οι Αγώνες θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες σας!

Με την πλήρη στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού για οτιδήποτε απαιτηθεί, η Κυβέρνησή μας και οι υποψήφιοι Δήμοι θα διαθέσουν τεχνογνωσία, εμπειρία και πάθος για να αποτελέσουν οι 3οι Μεσογειακοί Παράκτιοι Αγώνες πρότυπο διοργάνωσης.

Σας ευχαριστώ».

dema prop
 

dema3 prop

dema2 prop

dema4 prop

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ