Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. στο απολογιστικό συνέδριο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

Πολύ θετικές εντυπώσεις άφησε η παρουσίαση της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. στο απολογιστικό συνέδριο της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τις δράσεις της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας από την ίδρυσή της παρουσίασε ο συντονιστής της ομάδας αξιολόγησης αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Βασίλης Κεραμάρης συνεπικουρούμενος από τον επιστημονικό συνεργάτη Λυμπέρη Ρέγγα και τον εμπειρογνώμονα Χρήστο Περτσουλάκη, μέλη της ίδιας ομάδας αξιολόγησης, στη διάρκεια του απολογιστικού συνεδρίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης «Σύστημα Συλλογής, Ανάλυσης και Διαχείρισης Πληροφοριών Οικονομικού Εγκλήματος», του Εθνικού Προγράμματος, «Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας/Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας - ISF 2014-2020».

Ο κ. Κεραμάρης αναφέρθηκε στο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., ενώ έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία που αφορούν στη δραστηριότητά της προκαλώντας το έντονο ενδιαφέρον όλων των συμμετεχόντων στο συνέδριο.

Ιδιαίτερη απήχηση είχε στους συνέδρους, οι οποίοι προέρχονταν από το σύνολο των θεσμικών φορέων οι οποίοι ενεργοποιούνται σε πλήθος τομέων της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας, η διαχείριση των αναφορών/καταγγελιών που έχει αξιολογήσει η Εθνική Πλατφόρμα, καθώς και οι δράσεις εκπαίδευσης/ ευαισθητοποίησης προς τα μέλη της αθλητικής κοινότητας με επισκέψεις, φυλλάδια, τηλεοπτικά σποτ και webinars, αλλά και η συμβολή της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. στη δημιουργία κατάλληλων θεσμικών εργαλείων.

Επιπροσθέτως ο κ. Κεραμάρης εστίασε στην ολοένα στενότερη συνεργασία η οποία αναπτύσσεται μεταξύ των φορέων της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., δηλαδή, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων, την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, την Ελληνική Αστυνομία (με εκπροσώπους από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος) και τον Αθλητικό Εισαγγελέα, καθώς και στις επιμορφωτικές δράσεις που θα αναπτυχθούν σε θέματα αντιμετώπισης χειραγώγησης αγώνων με τους παραπάνω φορείς.

Αναφορικά με το διεθνές περιβάλλον, ο Νομικός Σύμβουλος της ΓΓΑ και της Πλατφόρμας υπογράμμισε ότι η χώρα μας συμμετέχει πλέον ενεργά στα κέντρα αποφάσεων ενάντια στη χειραγώγηση των αθλητικών αγώνων, έχοντας συνεργασία με τις εθνικές πλατφόρμες άλλων χωρών, καθώς και με Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, Interpol, UEFA, FIFA, FIFpro.

Η παρουσίαση της ΕΠΑΘΛΑ άφησε πολύ θετικές εντυπώσεις στο συγκεκριμένο, ειδικό κοινό, ως ένα παράδειγμα αποτελεσματικής συνεργασίας των αρμόδιων φορέων στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό για την ουσιαστική και όχι επιφανειακή αντιμετώπιση μιας σημαντικής παθογένειας του ελληνικού αλλά και παγκόσμιου αθλητισμού.

doa1 mikri

doa2 mikri

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ