Thu28032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BEACTIVE με Beach Volley στο ΟΑΚΑ

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #BEACTIVE με Beach Volley στο ΟΑΚΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 28 Σεπτεμβρίου 2022
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Γ. Μαυρωτάς: «Ο αθλητισμός είναι για όλους και δεν είναι μόνο για μία εβδομάδα τον χρόνο, αλλά για 52!»
 
 
Ολυμπιονίκες και εργαζόμενοι της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, φόρεσαν την αθλητική τους περιβολή, έδωσαν την Τετάρτη το μεσημέρι ραντεβού στο ΟΑΚΑ, έπαιξαν Beach Volley μαζί με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως και τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά και έστειλαν το μήνυμα ότι: η άθληση είναι για όλους, ανεξάρτητα από την ηλικία και τη φυσική κατάσταση, έχει πολλαπλά οφέλη και πλέον της ευεξίας και της καλής σωματικής υγείας, αποτελεί και μέσο ψυχαγωγίας για τη διατήρηση εξίσου της καλής ψυχικής υγείας.
 
Το τουρνουά που φιλοξενήθηκε στην εξαιρετική κλειστή εγκατάσταση “OAKA Indoor Beach Volley” εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE (23-30 Σεπτεμβρίου), που πραγματοποιείται από τη ΓΓΑ για 8η συνεχή χρονιά με μεγάλη επιτυχία.
 
Αναφερόμενος στην εν λόγω δράση ο γγΑ και πρόεδρος του #BEACTIVE στην Ελλάδα, Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε:
 «Αυτή την εβδομάδα (23-30 Σεπτεμβρίου) γιορτάζουμε την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλη την Ευρώπη, όπου διεξάγονται παράλληλες δράσεις. Το #BEACTIVE  είναι «παρών» με δράσεις σε όλη την Ελλάδα και το τουρνουά Beach Volley που πραγματοποιήθηκε στις πάντα φιλόξενες εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ και στο οποίο συμμετείχαν Ολυμπιονίκες, αθλητές και εργαζόμενοι της ΓΓΑ αλλά και του Υπουργείου Παιδείας, εντάσσεται σε αυτές. Το μήνυμα αυτών των εκδηλώσεων είναι ότι ο αθλητισμός είναι για όλους και δεν είναι μόνο για μία εβδομάδα τον χρόνο, αλλά για 52!»
 
Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως από την πλευρά της τόνισε: «Όλοι μαζί θέλουμε, μέσα από αυτές τα δράσεις, να περάσουμε το μήνυμα του υγιεινού τρόπου ζωής και της σημασίας του αθλητισμού για τη ζωή μας. Εδώ θα είμαστε να στηρίζουμε ανάλογες δράσεις και μέσα από τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούμε να ενισχύουμε την εκπαιδευτική κοινότητα, την κοινωνία ευρύτερα να αθλείται. Θέλουμε να μυήσουμε τα παιδιά μας από πάρα πολύ νωρίς στον αθλητισμό».  
 
Ο συντονιστής του προγράμματος #BEACTIVE στην Ελλάδα Διονύσης Καρακάσης, υπογράμμισε ότι: «Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 με 7 εκατομμύρια συμμετοχές και φέτος οι συμμετοχές άγγιξαν τα 11 εκατομμύρια με 45.000 δράσεις σε όλη την Ευρώπη. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο αφορά δράσεις μη αγωνιστικές και απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, θεωρείται στην Κομισιόν από τα πιο πετυχημένα, καθώς είναι χαμηλού προϋπολογισμού και με πολύ μεγάλη συμμετοχή».  
 
Στο τουρνουά Beach Volley συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Ολυμπιονίκες μας, Βασίλης Πολύμερος (Κωπηλασία), Βιργινία Κραβαριώτη (Ιστιοπλοΐα) και Βούλα Ζυγούρη (Πάλη) οι οποίες είναι και πρέσβειρες του #BEACTIVE,  Χριστίνα Ιωαννίδη (Άρση Βαρών), Βαρβάρα Μαγνησαλή (Ρυθμική Γυμναστική), Χρύσα Μπισκιτζή (Κωπηλασία), Σωτήρης Σταθάκης, Κωνσταντίνος Φλέγκας (υδατοσφαίριση),) καθώς και η Άγη Κασούμη, Βασιλική Καραντάσιου, Ευανθία Μακρυγιάννη, Άννα Γερασίμου και Χριστίνα Ζαχαριάδου από την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες,  εκπρόσωποι από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οι Πρωταθλητές Beach Volley στο εργασιακό πρωτάθλημα από την Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος, η ηθοποιός Ναταλία Δραγούμη κ.α.
 
beactive1a 28-9-22
 
 
beactive2a 28-9-22
 
 
beactive3a 28-9-22
 
 
beactive4a 28-9-22

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ