Fri29032024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ 2η Ημέρα ελληνικού Διαδικτυακού Στοιχηματισμού «Ένα νόμισμα με δύο όψεις που μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη», χαρακτήρισε τη σχέση αθλητισμού – στοιχηματισμού ο Γ. Μαυρωτάς

2η Ημέρα ελληνικού Διαδικτυακού Στοιχηματισμού «Ένα νόμισμα με δύο όψεις που μπορεί να μεγιστοποιήσει τα οφέλη», χαρακτήρισε τη σχέση αθλητισμού – στοιχηματισμού ο Γ. Μαυρωτάς

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 
 
Αθήνα, 22 Φεβρουαρίου 2023 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
 
Ιδιαίτερα σημαντική και άκρως κατατοπιστική υπήρξε η παρέμβαση του γγΑ και Προέδρου της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργου Μαυρωτά στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη «2η Ημέρα Ελληνικού Διαδικτυακού Στοιχηματισμού» (2nd Greek Online Gaming Day) που οργανώθηκε από την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύνδεσμος Παρόχων και Προμηθευτών Διαδικτυακών Τυχερών Παιγνίων», ευρέως γνωστή ως «Hellenic Gaming Association».  
 
Στον χαιρετισμό του ο κ. Μαυρωτάς χαρακτήρισε τη σχέση αθλητισμού – στοιχηματισμού «ως νόμισμα με δύο όψεις το οποίο οφείλει να αποσκοπεί αφενός στη μεγιστοποίηση των οφελών και αφετέρου στην ελαχιστοποίηση των ζημιών». 
 
«Ο αθλητισμός μπορεί να επωφεληθεί από τον στοιχηματισμό, όπως συμβαίνει και το αντίθετο», επεσήμανε ο γγΑ εξηγώντας τους τρόπους με τους οποίους αυτό μπορεί να συμβεί, όπως χορηγίες από στοιχηματικές εταιρείες, μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και – τα δύο τελευταία χρόνια – με απευθείας χρηματοδότηση σε επαγγελματικό, ερασιτεχνικό αθλητισμό και εθνικές ομάδες. 
 
Ο κ. Μαυρωτάς εστίασε στη σπουδαιότητα των κανόνων και του ρυθμιστικού πλαισίου για το υπεύθυνο παιχνίδι και την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού, συμπληρώνοντας ότι απαιτούνται συνέργειες πολιτείας – αθλητικού κινήματος – στοιχηματικού οικοσυστήματος  οι οποίες θεσμοθετούνται με τη σύμβαση Macolin του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπου η Ελλάδα πρωταγωνιστεί. 
 
Ο γγΑ ευχαρίστησε τους διοργανωτές της εκδήλωσης ενώ εξήρε τη σημαντικότητα τέτοιων εκδηλώσεων. 
 
Στην παρέμβαση του το απόγευμα, ο κ. Μαυρωτάς ανέλυσε λεπτομερώς τη Σύμβαση Macolin και τον ρόλο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., καταθέτοντας στοιχεία από τη δράση της Πλατφόρμας μέσα στο 2022. 
 
Ο χαιρετισμός όσο και η παρέμβαση του γγΑ και Προέδρου της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. έγιναν δεκτές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο από τα κυβερνητικά στελέχη που παρέστησαν, τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε., Γιώργο Πιτσιλή, όσο και από τα στελέχη των στοιχηματικών εταιρειών και των άλλων φορέων που παρακολούθησαν το συνέδριο. 
 
photo3a 22-2-23
 
 
photo1a 22-2-23
 
 
photo4a 22-2-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ