Sat20042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Μνημόνιο συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α με τη ΔΟΑ

Μνημόνιο συνεργασίας της Ε.Π.ΑΘΛ.Α με τη ΔΟΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 3 Απριλίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στην Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας και τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, υπογράφηκε σήμερα  από τον γγΑ και πρόεδρο της Ε.Π.ΑΘΛ.Α., Γιώργο Μαυρωτά και τον πρόεδρο της Δ.Ο.Α., Ισίδωρο Κούβελο. 
Στόχος η ενίσχυση της ακεραιότητας του αθλητισμού με την ανάπτυξη κοινών δράσεων για την εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των νέων παιδιών, στις αξίες του Ολυμπισμού, αξιοποιώντας παράλληλα και τις μοναδικές εγκαταστάσεις της Αρχαίας Ολυμπίας.
Σε αυτό στάθηκε στις δηλώσεις του ο κ. Μαυρωτάς, τονίζοντας: 
«Η χώρα μας είναι η γενέτειρα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες και η αθλητική ακεραιότητα είναι η βασικότερη από αυτές. Η συνεργασία μας με τη Δ.Ο.Α έχει σκοπό να στηρίξει δράσεις εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για την αθλητική ακεραιότητα και την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων. Μιας ολοένα διογκούμενης απειλής για τον αθλητισμό, αξιοποιώντας παράλληλα και τις μοναδικές εγκαταστάσεις της «γενέθλιας γης», της Αρχαίας Ολυμπίας και προσδίδοντας οικουμενική διάσταση στις δραστηριότητες αυτές. Ευχαριστώ τη Δ.Ο.Α. και τον Πρόεδρό της Ισίδωρο Κούβελο, για την άμεση ανταπόκριση και συνεργασία».
Ο πρόεδρος της Δ.Ο.Α από την πλευρά του αποκάλυψε ότι, προγραμματίζεται η υλοποίηση ενός διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία με στόχο τη μεταλαμπάδευση των Ολυμπιακών Αξιών. 
Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κούβελος: 
«Σήμερα ξεκινάει μια συνεργασία της Ε.Π.ΑΘΛ.Α. για την ενίσχυση της ακεραιότητας στον αθλητισμό με την Δ.Ο.Α που είναι ο θεματοφύλακας των Ολυμπιακών Αξιών. Εμείς προσδοκούμε τη διοργάνωση του πρώτου διεθνούς συνεδρίου στην Αρχαία Ολυμπία, ώστε να υλοποιηθεί και να προχωρήσει η διδαχή και η αποδοχή των Ολυμπιακών Αξιών και κυρίως της αθλητικής ακεραιότητας που είναι ότι πιο σπουδαίο για τον αθλητισμό».
Στην υπογραφή του μνημονίου παρέστησαν ακόμη o Διονύσης Γάγγας (σύμβουλος του προέδρου και των προγραμμάτων ανάπτυξης της ΔΟΑ), η Άγη Κασούμη (μέλος της ομάδας Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.) και ο Βασίλης Κεραμάρης (συντονιστής της ομάδας Αξιολόγησης Αναφορών της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.).
 
PHOTO1a 3.4.23
 
 
PHOTO2a 3.4.23
 
 
PHOTO3a 3.4.23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ