Wed24042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Καταβλήθηκε η α’ δόση, ολοκληρώνεται ο τελικός προσδιορισμός της τακτικής επιχορήγησης 2023 για τις Ομοσπονδίες και εισπράττουν επιπλέον, εντός των ημερών, άνω των 9 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα για τις Εθνικές ομάδες

Καταβλήθηκε η α’ δόση, ολοκληρώνεται ο τελικός προσδιορισμός της τακτικής επιχορήγησης 2023 για τις Ομοσπονδίες και εισπράττουν επιπλέον, εντός των ημερών, άνω των 9 εκατ. ευρώ από το Στοίχημα για τις Εθνικές ομάδες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 5 Απριλίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Προκαταβολή ύψους 7.737.000€ καταβάλλεται ήδη προς όλες τις αθλητικές Ομοσπονδίες της χώρας (Ολυμπιακών, μη Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών αθλημάτων) από το Υφυπουργείο Αθλητισμού.
Πρόκειται για την α’ δόση της τακτικής τους επιχορήγησης για το 2023, που ενέκρινε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Το τελικό ύψος της τακτικής επιχορήγησης για κάθε αθλητική Ομοσπονδία αναμένεται να προσδιοριστεί τις προσεχείς ημέρες, παρά την σημαντική καθυστέρηση αρκετών Ομοσπονδιών ως προς την αποστολή των απαραίτητων στοιχείων για τη δραστηριότητά τους εντός του 2022. 
Παρά ταύτα, ολοκληρώνεται τάχιστα η απαραίτητη επεξεργασία τους από το αξιοκρατικό σύστημα αξιολόγησης ομοσπονδιών «Χίλων», στην 3η χρονιά εφαρμογής του. 
Επιπλέον, εντός των προσεχών ημερών θα διανεμηθεί στις αθλητικές Ομοσπονδίες και το συνολικό ποσό των 9.150.000€ για την ενίσχυση όλων των Εθνικών μας ομάδων, κάθε φύλου και ηλικίας, από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του αθλητισμού μας, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων. 
Στις Εθνικές Ομάδες που αντιστοιχούν σε Ολυμπιακές Ομοσπονδίες κατανέμεται το 80% (7.320.000€) και από 457.500€ (5%) στις Εθνικές Ομάδες που αντιστοιχούν σε μη Ολυμπιακές Ομοσπονδίες και σε Παραολυμπιακές Ομοσπονδίες.
Τα κριτήρια κατανομής αφορούν στις διακρίσεις των Εθνικών ομάδων εντός του 2022 και στα έξοδα εκάστης Ομοσπονδίας για αυτές.
 
Επίσης, από 457.500€ θα καταβληθούν τόσο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για την προολυμπιακή προετοιμασία, όσο και στην Ελληνική ΠαραΟλυμπιακή Επιτροπή, για την παραΠροολυμπιακή προετοιμασία.
Υπενθυμίζεται ότι το 2022 καταβλήθηκαν σε Ομοσπονδίες, ΕΟΕ και ΕΠΕ συνολικά ποσά 24.778.233€, ως τακτική επιχορήγηση και ενίσχυσή τους από τον μόνιμο μηχανισμό χρηματοδότησης του αθλητισμού μας, μέσω της φορολογίας των κερδών των παικτών των τυχερών παιγνίων. 
 
PHOTO1a 5.4.23 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ