Mon29042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Γ. Βρούτσης: «Οφείλουμε όλοι να έχουμε πυξίδα τον Αθλητισμό και τις αξίες του»

Γ. Βρούτσης: «Οφείλουμε όλοι να έχουμε πυξίδα τον Αθλητισμό και τις αξίες του»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με κοινό σύνθημα η «Κίνηση δίνει Ζωή» γιορτάστηκε σήμερα η 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, στο πλαίσιο της εναρμόνισής της με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά βρέθηκαν σήμερα στο 1ο Γυμνάσιο Αλίμου και παρακολούθησαν από κοντά τις προσπάθειες των μαθητών στην Σκυταλοδρομία, στην Τοξοβολία, ενώ δοκίμασαν και οι ίδιοι  τις ικανότητές τους στις παραπάνω  αθλητικές δράσεις. 
 
Κατά τη διάρκεια των αθλητικών εκδηλώσεων, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαζί με τους μαθητές, αγώνα μπάσκετ με Αμαξίδιο με τη συμμετοχή αθλητών από την ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ και το εντυπωσιακό χορευτικό που είχε ετοιμάσει η Εθνική Ομάδα Ανσάμπλ, υπό τους ήχους του Ζορμπά.
 
Παράλληλα, έδωσαν το σύνθημα «Τρέχω για το ΕΥ» (ΕΥ Ζην – ΕΥτυχία – ΕΥσυνειδησία – ΕΥ αγωνίζεσθαι – Ευθύνη κ.α.) στο πλαίσιο της ξεχωριστής δράσης, την «Σκυταλοδρομία του ΕΥ», στην οποία συμμετείχε και το 1ο Γυμνάσιο Αλίμου με μότο το ΕΥΖην. Η «Σκυταλοδρομία του ΕΥ» αποτελεί μέρος των αθλητικών δράσεων που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #BEACTIVE (23-30 Σεπτεμβρίου), από την οργανωτική επιτροπή του BeActiveHellas του Υπουργείου Αθλητισμού σε συνεργασία με την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία (ΕΘΝ.Ο.Α.), με στόχο την προαγωγή της Ολυμπιακής Παιδείας και την προώθηση των Ολυμπιακών Αξιών.
 
«Οφείλουμε όλοι να έχουμε πυξίδα τον Αθλητισμό και τις αξίες του», δήλωσε ο Υπουργός Αθλητισμού. Aπευθυνόμενος στους μαθητές τους ευχήθηκε να μην σταματήσουν ποτέ να αθλούνται και τους τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάνε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τις αξίες του Αθλητισμού. 
Όπως επισήμανε, επιπλέον, ο κ. Βρούτσης, η σημερινή, ξεχωριστή ημέρα εκπέμπει μηνύματα με μεγάλο συμβολισμό και αναδεικνύει τη θεμελιώδη σημασία της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και την ευημερία του ατόμου, με βασική επιδίωξη την αύξηση της φυσικής δραστηριότητας στη νέα γενιά. 
«Στόχος μας για τη σχολική και την πανεπιστημιακή κοινότητα δεν είναι μόνο η συμμετοχή σε αθλητικές εκδηλώσεις, άλλα η αύξηση της φυσικής δραστηριότητας, η εμπέδωση ενός υγιούς τρόπου ζωής, η μείωση της παχυσαρκίας, η υιοθέτηση των αθλητικών αξιών και συμπεριφορών, που θα επιτρέπουν στους μαθητές και αυριανούς πολίτες να ενταχθούν και να λειτουργήσουν αρμονικά και δημιουργικά στην κοινωνία, με ίσες ευκαιρίες για όλους και χωρίς διακρίσεις», επισήμανε ο Υπουργός. 
Επιπρόσθετα, ο κ. Βρούτσης έκανε γνωστό ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι να ενισχύσει περαιτέρω τη διδασκαλία της κολύμβησης στους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ και Δ τάξης των Δημοτικών σχολείων της χώρας, να εναρμονίσει τα μαθήματα αθλητικής δραστηριότητας με την ευρωπαϊκή οδηγία, που προβλέπει το ελάχιστο τρεις (3) ώρες εβδομαδιαίως, με στόχο την ολιστική καλλιέργεια της Αθλητικής Παιδείας, που τόσο ανάγκη έχει η χώρα μας. 
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού από την πλευρά του, επισήμανε: «Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι ότι ο αθλητισμός δεν είναι μόνο για μία ημέρα, αλλά για 365 ημέρες τον χρόνο». Αναφερόμενος στη δράση της Πανελλαδικής Σχολικής Σκυταλοδρομίας «Τρέχω για το ΕΥ» στην οποία συμμετείχαν πάνω από 50 σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων εκ των οποίων τα 15 καλύτερα θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει το Υπουργείο Αθλητισμού στις 12/12/2023, παρουσία Ολυμπιονικών, τόνισε: «Το Τρέχω για το Ευ, σχεδιάστηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να εμπεριέχει και το στοιχείο της Υγείας με την άσκηση, αλλά και το στοιχείο των αξιών, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα μας είναι η γενέτειρα του αθλητισμού που στηρίζεται σε αξίες».
 
photo1a 29-9-23
 
 
photo2a 29-9-23
 
 
photo3a 29-9-23
 
 
photo4a 29-9-23
 
 
photo5a 29-9-23
 
 
photo6a 29-9-23

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ