Tue30042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, Ομοσπονδίες, σωματεία και τις διοικήσεις ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Ολυμπιακού Χωριού

Αλλεπάλληλες συναντήσεις του Γιάννη Βρούτση με τον πρόεδρο της ΕΟΕ, Σπύρο Καπράλο, Ομοσπονδίες, σωματεία και τις διοικήσεις ΟΑΚΑ, ΣΕΦ και Ολυμπιακού Χωριού

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή, 1 Οκτωβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δρομολογούνται οι λύσεις απρόσκοπτης συνέχειας της αθλητικής δραστηριότητας έπειτα από την αναστολή λειτουργίας του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ

 

Αλλεπάλληλες συναντήσεις, με όλη την αθλητική κοινότητα, έχει και σήμερα Κυριακή 1η Οκτωβρίου, όπως συνέβη και χτες Σάββατο, ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης μαζί με τον γγΑ Γιώργο Μαυρωτά.
Στόχος των συνεχόμενων επαφών είναι να αναζητηθούν και να δρομολογηθούν άμεσα οι βέλτιστες δυνατές λύσεις για την απρόσκοπτη συνέχεια της αγωνιστικής δραστηριότητας των δεκάδων Ομοσπονδιών και Σωματείων, των εκατοντάδων αθλητριών και αθλητών, έπειτα από την επώδυνη απόφαση το βράδυ της περασμένης Παρασκευής για αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ, όπου χτυπά η καρδιά του ελληνικού Αθλητισμού.
Απόφαση, ωστόσο, αναγκαία και απαραίτητη, με αίσθημα ευθύνης και μοναδικό γνώμονα την ασφάλεια αθλητών, αθλουμένων και φιλάθλων.
Ο Υπουργός κάλεσε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο, τους προέδρους των Ομοσπονδιών Ποδηλασίας (Βασίλη Διαμαντόπουλο), Ξιφασκίας (Γιάννη Λιγνό), Τσιρλίντινγκ (Μάικ Φουντεδάκη), Χόκεϊ επί Χόρτου (Μαργαρίτα Καρρά), τον γ.γ. της Ομοσπονδίας Χάντμπολ (Κώστα Σταματιάδη), τον αντιπρόεδρο της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και διοικητικό ηγέτη του τμήματος Χάντμπολ της ΑΕΚ (Σταμάτη Παπασταμάτη) και άλλους αθλητικούς παράγοντες, καθώς και τις διοικήσεις του ΟΑΚΑ, του ΣΕΦ και του αθλητικού κέντρου στο Ολυμπιακό Χωριό.
«Κάνουμε τάχιστα ο,τιδήποτε χρειάζεται για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί η αναστολή λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων του Κεντρικού Σταδίου και του Ποδηλατοδρομίου στο ΟΑΚΑ» υπογραμμίζει ο κ. Βρούτσης, τονίζοντας:
«Και θα βρούμε τις λύσεις, τις εναλλακτικές για την απρόσκοπτη συνέχεια στη λειτουργία των Ομοσπονδιών και των σωματείων, των αθλητριών και των αθλητών, τις οποίες θα ανακοινώσουμε, αλλά και τις προοπτικές ώστε το ΟΑΚΑ, ασφαλέστατο να αποδοθεί ξανά στην αθλητική οικογένεια».
Επισημαίνεται ότι ήδη από χτες Σάββατο αποστάλθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας η σχετική Μελέτη, που διαπίστωσε την έλλειψη στατικής επάρκειας των Στεγάστρων Καλατράβα στο Κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο, προκειμένου να συγκροτηθεί άμεσα ομάδα ειδικών, σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ώστε να αξιολογηθούν οι παραδοχές και τα συμπεράσματά της και να προταθούν οι περαιτέρω αναγκαίες ενέργειες. 

photo2a 1-10-23

 

photo1a 1-10-23

photo3a 1-10-23

 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ