Sun28042024

Back You are here: Home ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Βρούτσης σε ΕΑΚ: «Εισηγηθείτε άμεσα πώς θα κατανείμετε τα επιπλέον 11 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς σας για το 2024»

Βρούτσης σε ΕΑΚ: «Εισηγηθείτε άμεσα πώς θα κατανείμετε τα επιπλέον 11 εκατ. ευρώ στους προϋπολογισμούς σας για το 2024»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 24 Νοεμβρίου 2023
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
«Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου κατά 52,4% ετήσιου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους» τονίζει ο Υπουργός Αθλητισμού
 
Μετά την εξασφάλιση της πολύ σημαντικής ετήσιας αύξησης των συνολικά 11 εκατ. ευρώ στον τακτικό προϋπολογισμό των 17 Εθνικών Αθλητικών Κέντρων (ΕΑΚ), ήτοι κατά 52,4% (με εκείνες για ΟΑΚΑ και ΣΕΦ να ξεπερνούν το 68% και 60%, αντίστοιχα) ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απέστειλε επιστολή στους Προέδρους των ΕΑΚ, με την οποία ζητάει -μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023- την πρόταση/εισήγησή τους για την κατανομή του επιπλέον προϋπολογισμού τους για το 2024.
Τα επιπλέον χρήματα, που εγκρίθηκαν και ήδη πιστώνονται στους λογαριασμούς των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, αφορούν σε ανάπτυξη, βελτίωση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, αλλά και σε δημιουργία νέων, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.
«Θέλουμε να διασφαλιστεί ότι και το τελευταίο ευρώ του αυξημένου τακτικού προϋπολογισμού των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων, θα κατευθυνθεί σε βελτιωτικές κινήσεις που θα ωφελήσουν αθλητές, αθλούμενους και φιλάθλους» δηλώνει ο κ. Βρούτσης και τονίζει:
«Με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, στόχος μας είναι η κατάλληλη αξιοποίησή τους προς όφελος της κοινωνίας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον χώρο του Αθλητισμού, που αποτελεί διέξοδο για τους πολίτες όλων των ηλικιών και φυσικά προσθέτει αξία στην ίδια την χώρα μέσω των διακρίσεων που επιτυγχάνονται.
Αυτό είναι ένα ακόμα βήμα σε μία σειρά παρεμβάσεων που θα πραγματοποιηθούν, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση παντού, με γνώμονα τη διαφάνεια, το νοικοκύρεμα και την αποτελεσματικότητα».
 
photo1a 24-11-23 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ,ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

dhmofilh Themata1

ΥΠΟΔΟΜΗ ΓΕΩΧΩΡΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

dark blue el 1

OPEN DATA

bottom

aigides GGA

ΣΕΠ

APOGRAFI

 

Χάρτης Ιστοτόπου

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ